www.elllobregat.com
Les estacions de muntanya d’FGC estrenen temporada amb la innovació i la gastronomia de proximitat com a protagonistes
Ampliar

Les estacions de muntanya d’FGC estrenen temporada amb la innovació i la gastronomia de proximitat com a protagonistes

viernes 30 de octubre de 2015, 13:02h

FGC Turisme i Muntanya enceta la temporada d’hivern amb unes inversions de 8 milions d’euros

A punt de caure la primera neu, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha presentat la nova temporada per aquest hivern 2015-2016, com ja comença a ser habitual, a la Fàbrica Moritz de Barcelona. Una temporada que posa de manifest l’aposta clara per la innovació a les estacions de muntanya, però també el compromís de FGC amb el territori. Dos pilars que agafen força sota l’incomparable protagonista: l’esquí i l’esport de muntanya.

Això ha estat possible gràcies a la inversió total de vuit milions d’euros que es destinaran enguany a la millora de les cinc estacions de muntanya que gestiona l’empresa pública catalana d’FGC i que ha permès arribar als 150 km de pistes d’esquí, més d’un centenar d’activitats programades, a més de la completa remodelació de les cinc pàgines web de les estacions: “S’ha demostrat que aquest empeny d’estar oberts durant tot l’any està funcionant. Passem de l’estiu a l’hivern en quinze segons”, ha dit el president d’FGC, Enric Ticó. I és que, efectivament, s’ha consolidat la transformació de les estacions tradicionalment considerades només d’esquí en estacions de muntanya amb propostes per tot l’any. L’èxit de la nova deriva estratègica s’ha tornat a demostrar durant aquesta campanya estiuenca que millora les dades de 2014 amb un 5,5% més de visitants, un 29% més de facturació i amb més d’un milió de passatgers, en total, als trens turístics que gestiona FGC.

Compra del forfait online

La Molina, Vallter 2000, Vall de Núria, Espot i Port Ainè, totes les estacions del grup, han llançat ja les seves noves pàgines web d’última generació. Prova del pas innovador que FGC ha realitzat aquesta temporada és la incorporació del denominat SmartMountain – SmartTrail Map, un mapa tridimensional d’alta qualitat que permeten endinsar-se virtualment a les estacions per conèixer tota la informació i serveis que ofereix. Tal i com ha pogut comprovar aquesta capçalera, els nous mapes 3D faran oblidar molt ràpid els mapes tradicionals amb una nova visió virtual més realista, més àgil, més intuïtiva i adaptada tan per l’hivern com per l’estiu. D’aquesta manera, l’usuari podrà saber l’oferta de pistes, remuntadors, rutes a peu, curses virtuals i altres serveis que es puguin trobar. A més, els mapes mostraran la informació del temps real amb diferents webcams, així com les pistes i els remuntadors oberts, les condicions de la meteorologia, entre altres qüestions. D’altra banda, a nivell tècnic, cal destacar que es tracta de mapes interactius 3D multiplataforma; per tant, estan adaptats tant per web, mòbil com per tauletes i altres dispositius.

L’objectiu és posar a l’abast dels usuaris les tecnologies més avançades perquè puguin gaudir d’una navegació d’última generació, fet que, sota aquest esperit ‘smart’ o ‘intel·ligent’, permetrà a l’usuari adquirir tots els productes i serveis mitjançant el nou sistema de venda on line.

Eslàlom tecnològic a La Molina

Entre les novetats més importants de la considerada estació metropolitana i la degana del territori, La Molina, destaca el primer eslàlom tecnològic del Pirineu. Es tracta d’una nova instal·lació en què La Molina, amb la col·laboració de Volkswagen, oferiran als esquiadors la possibilitat de gaudir de les mateixes sensacions que els corredors professionals. A més, tindran l’opció d’endur-se a casa l’enregistrament de la seva baixada gràcies a un sistema de càmeres instal·lades en el recorregur.

En paral·lel, La Molina estrenarà dues pistes més, una a la zona de la Pista Llarga, per a debutants i per a l’ús de trineus; i altra entre la pista de Quatre Camins i Pista Llarga, que serà denominada Coll Sisè i que descongestionarà la zona.

Visió territorial

L’altre pilar fonamental que s’estrena aquesta temporada és l’aposta per la gastronomia i els productes de proximitat o, col·loquialment coneguts com a km. 0. Aquest esperit que ja al Baix Llobregat agafa força i comença a quallar gràcies a la seva joia agrícola, el Parca Agrari i el Delta del Llobregat, ara s’exporta de la mà de FGC a les estacions de muntanya amb l’objectiu d’incentivar el consum de productes de les comarques de la zona: “Fem una aposta molt important amb molts tastos als nostres hotels, per promoure el consum de productes de km. 0”, anunciava Ticó, en el marc d’una estratègia global i compromesa amb tot el territori i no només amb la zona del Pirineu, esperit que compartia amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila: “Presentem tota una estratègia no només pel Pirineus, sinó per tot el territori. El conjunt del territori s’ha vist molt pressionat per moltes activitats, no sempre presentades de forma ordenada, i el gran desafiament ha estat fer possible que les grans activitats econòmiques que estaven vinculades per qüestions naturals als grans corredors, doncs, que tinguessin la seva correspondència al conjunt del país. [...] Ja no ens referim a les tradicionals estacions d’esquí, sinó que a l’entorn de les nostres estacions de muntanya passen un munt d’activitats que sovint tenen l’origen en la protecció dels espais naturals”.

En aquest sentit, el conseller Vila va celebrar la presentació d’aquesta nova temporada i les seves característiques just quatre anys després de les primeres reunions entre la direcció de FGC i la conselleria. Segons va reconèixer el conseller, una de les primeres qüestions va ser “convence’m què no és millor comptar amb la iniciativa privada”. Ara ningú dubta, va sentenciar Vila, que va ser un encert mantenir l’administració i l’espai públic al front de les estacions de muntanya.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios