www.elllobregat.com
El Ministeri de Foment fixa l’any 2017 com a límit per acabar la variant de Vallirana

El Ministeri de Foment fixa l’any 2017 com a límit per acabar la variant de Vallirana

jueves 12 de noviembre de 2015, 03:00h
La ministra Ana Pastor visita les obres i confirma la data de finalització de l’obra tot i la reducció de la partida pressupostària. Els PP.GG recullen una partida específica de 18 milions per 2016, pràcticament la meitat dels 35 que estaven promesos

Més d’una dècada d’espera per realitzar poc més de dos quilòmetres de via és el balanç que han hagut de suportar els veïns i veïnes de Vallirana, mentre més de 20.000 vehicles passen encara avui pel centre de la vila. Ens referim a la variant de Vallirana, infraestructura que, per fi, sembla que veu la llum al final del túnel mai millor dit.

Des que es van iniciar les obres al 2004, en dues ocasiones es van haver d’interrompre per falta de finançament; l’última vegada al 2011. Ara, després de reprendre l’activitat l’any passat, la ministra de Foment, Ana Pastor, garanteix que l’obertura de la variant es farà efectiva per l’any 2017. Així ho ha dit durant una sobtada visita a la zona de les obres al municipi baixllobregatí, acompanyada de la delegada del Govern a Catalunya, Llanos de Luna, i l’alcaldessa socialista de la ciutat, Eva Martínez: S’està treballant al màxim i, per tant, si no hi ha cap problema tècnic, es terminaran les obres a 2017”, assegurava Pastor.

Aquesta és, doncs, la nova promesa de Foment que considera, en tot cas, que serà suficient la nova partida enregistrada als Pressupostos Generals de l’Estat que s’aprovaran per 2016 i que enlloc d’una partida de 35 milions d’euros, com es tenia previst, serà de 18 milions. Tot i que aquesta qüestió va posar en alerta al govern municipal, les converses telefòniques mantingudes amb el secretari general d’infraestructures, Manuel Niño, i la visita d’Ana Pastor s’han guanyat, segons ens explica Eva Martínez, la seva confiança. Segons Foment, la partida registrada hauria de ser suficient per l’execució del calendari d’aquestes obres tan reclamades pel territori: “el pressupost té unes quantitats consignades en els anys següents com totes les grans obres, perquè s’han de fer liquidacions i hi ha un període de garantia, però si no hi ha cap problema, les obres estaran acabades al 2017. S’està fent un esforç important per una obra tan demandada per Vallirana i per tot el territori”, afegia.

En concret, des de 1989 es reclama aquesta via que permetrà alleugerir el trànsit pel centre del municipi i, sobretot, millorar en seguretat.

Pressupost total de 142,7 milions d’euros
Tot i els seus 2.400 metres de longitud, la nova infraestructura té destinat un pressupost total de 142,7 milions d’euros, inclosos els costos de redacció del projecte, l’import estimat de les expropiacions i l’assitència tècnica i vigilància de l’obra. L’obra inclou la realització de dos nous túnels en forma de tub, un per sentit de circulació, de 1.400 metres de longitud.

D’altra banda, l’obra contempla dos enllaços més, un, amb Vallirana Oest en connexió amb la CN.340 pel costat de Tarragona i, dos, l’enllaç de Vallirana Est amb la variant de Cervelló pel costat Barcelona. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios