www.elllobregat.com
“Telefònicament no em generava molta tranquil·litat. Ara, amb la visita de la ministra ja sí m’ho crec”

“Telefònicament no em generava molta tranquil·litat. Ara, amb la visita de la ministra ja sí m’ho crec”

Entrevista amb Eva Martínez, alcaldessa de Vallirana

jueves 12 de noviembre de 2015, 03:03h
“Ens asseguren que amb la partida aprovada als PP.GG, l’obra estarà acabada en dos anys”. “Tinc el compromís tant del PSC, com ara del PP i CiU i altres partits que defensen aquesta obra com a prioritària”

La finalització de les obres de la variant de Vallirana té una nova data que, aquest cop sí, sembla que serà la definitiva. El Govern de l’Estat fixa el 2017 com el límit i ho fa després de reduir la partida pressupostària que es recollirà al 2016 en 17 milions d’euros, qüestió que va posar a l’estiu en alerta a l’equip de govern local. Ara, però, després de diferents converses telefòniques i amb la visita express d’Ana Pastor a les obres –que des de la reanudació l’any passat de l’activitat no s’han aturat-, l’alcaldessa socialista Eva Martínez creu que no s’han de buscar les tres potes al gat i confia en la paraula de la titular del ministeri i del secretari general d’infraestructures. Amb tot, la prudència no està de més sobretot amb la nova cita electoral del 20 de desembre. Segons l’alcaldessa, tenen el compromís dels grans partits i, per tant, esperen que els resultats no afectin al calendari d’execució de les obres.

-La ministra de Foment, Ana Pastor, ha confirmat després de visitar les obres que la variant de Vallirana estarà enllestida el 2017. ¿Con rep l’equip de govern aquesta nova promesa?
-Estem contents. De fet, farà un mes aproximadament vaig tenir una conversa telefònica amb el senyor Manuel Niño, que és el secretari general d’infraestructures, i en aquesta conversa, que li recriminava perquè no s’havien acceptat les esmenes al Pressupost General de l’Estat per 2016, ja em va avançar que estaven treballant per tenir les obres acabades per 2017. Li vaig reclamar aleshores que, si era així, que tinguéssim una confirmació oficial i aquesta ha arribat de la mà de la ministra que amb una visita express, que ens va comunicar al dia anterior, doncs, ha vingut i ha garantit que estaran pel 2017.


-Vostè va estar amb la ministra. ¿Quines van ser les seves sensacions personals? És a dir, ¿podem creure en aquesta nova data?
-Van ser positives. És una persona molt educada, seriosa i el que va dir ho va dir amb coneixement de causa. Va estar parlant amb tècnics, amb persones de l’empresa i amb enginyers, i van ser aquests els que van confirmar que la capacitat tècnica de l’obra era la que era i que ara s’estava treballant a màxima intensitat i que, amb aquest ritme, l’obra pot estar finalitzada en dos anys. D’altra banda, ells creuen que amb les partides que ja estan assignades per 2016 i amb la previsió de 2017 ja és suficient per acabar les obres.

-No genera molta confiança, en tot cas, com denunciaven vostès a l’agost, que hagin reduït les partides dels PP.GG. Segons el ministeri, diu, seria suficient per acabar les obres.
-Ens va sorprendre molt aquesta reducció de la partida de 2016 en comparació amb la partida de 2015. Perquè es preveia 35 milions d’euros i la realitat és que segons la llei de pressupostos que sortirà per 2016 només recull 18 milions d’euros. Es va convocar a la comissió de la variant i des de la comissió, una de les accions que vam aprovar, va ser fer un ple extraordinari i amb aquest moure totes les fitxes polítiques perquè aquesta partida es canviés. Des del PSC i des de CiU s’han presentat esmenes al Pressupost, però el Partit Popular no l’has va acceptar. ¿Què va passar després? Que amb aquestes trucades i aquestes converses amb el Ministeri, ens asseguren que amb aquesta partida de 18 milions d’euros al 2016 i 47 milions al 2017 l’obra estarà acabada per aquest any. I què, aleshores, aquells milions que quedaven penjats al 2018 i 2019, només eren per temes de realització de contractes i altres temes relacionats però que no afectaven a les obres. Clar, això que ens ho van dir telefònicament i que no em generava molta tranquil•litat, doncs ara, amb la visita de la ministra sí m’ho crec. Ara, què passarà després del 20 de desembre, segons qui governi, no ho podem saber. De moment, el que tenim és que molts partits polítics que sí han declarat que és una obra prioritària i que, per tant, compliran amb el calendari de les obres.

-¿Quin benefici representa pel municipi aquesta variant, una demanda històrica de Vallirana?
-Sí, des de l’any 1989. Fa molts anys que la ciutadania reclama aquesta variant. El primer és seguretat. Seguretat dels veïns i veïnes perquè encara passen pel centre de la població més de 20.000 vehicles, 4.000 d’ells vehicles pesants. Són molts vehicles. Per tant, guanyarem en seguretat; guanyarem en neteja; en medi ambient, en soroll i, també, a nivell econòmic. La variant de Vallirana serà la única via lliure de peatge de totes les que connecten les comarques de Tarragona amb les de Barcelona.

-Apuntava vostè la cita del 20 de desembre. Tenint en compte que és trigarà més d’una dècada per fer dos quilòmetres, ¿creu que els hi ha afectat els canvis de govern i que, per tant, ha estat més una qüestió política?
-Jo el què sé és que tinc el compromís tant del Partit Socialista com ara del Partit Popular i de Convergència i Unió, així com altres partits que han votat unànimement les resolucions que s’han fet al Parlament en relació a aquesta obra i que defensaven que era una obra prioritària i que s’han d’aportar els recursos per finalitzar-la. Per tant, hi ha partits que volen continuar amb aquestes obres. ¿Què passarà? No ho sé. Jo espero que surti Pedro Sánchez i que aquestes obres estiguin per 2017. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios