www.elllobregat.com
Els Mossos i els representants agraris del Baix Llobregat milloren les seves relacions

Els Mossos i els representants agraris del Baix Llobregat milloren les seves relacions

Por Beatriz Fontseré
jueves 12 de noviembre de 2015, 05:14h
Els principals problemes dels pagesos del Baix són els robatoris d’eines i furts d’aliments i problemes de senyalització vial.

Els Mossos d’Esquadra del Baix Llobregat han signat un acord de col•laboració amb les organitzacions agràries de la comarca per millorar la seguretat dels treballadors d’aquesta zona. L’acord és fruit d’una reunió celebrada a finals d’octubre amb la policia catalana de la Regió Policial Metropolitana Sud, el gerent del Parc Agrari del Baix Llobregat, els representants de les cooperatives agrícoles i els representants sindicals del sector agrícola dels municipis del Pla del Llobregat. “L’objectiu d’aquesta trobada és, bàsicament, aconseguir que els treballadors agrícoles de la comarca estiguin més tranquils a través de la millora de les nostres relacions”, explica l’inspector cap de la comissaria de Mossos d’Esquadra de Cornellà i Sant Joan Despí, Ramon Chao. “La nostra intenció és conèixer les necessitats dels diferents col•lectius de la societat per resoldre, en la mesura de les nostres possibilitats, els seus problemes. Amb els pagesos del Baix Llobregat hem decidit establir un fluix directe de comunicació de manera que si un pagès detecta una infracció en les seves terres, pugui denunciar-ho directament als Mossos i així, actuar nosaltres el més ràpid possible”, concreta l’inspector de Sant Joan Despí i Cornellà.

Només 5 denúncies per robatoris d’eines
En aquesta línia, la policia catalana assegura que els problemes dels agrícoles del Baix Llobregat són, bàsicament, dos: la manca de senyalització dels seus vials d’accés als camps i els furts i robatoris a les seves terres. “Hem de tenir clar que els furts d’aliments i els robatoris de les eines dels pagesos del Baix Llobregat són fets delictius molt minoritaris. En el cas de Sant Joan Despí, al llarg del 2014 es van denunciar cinc fets. Clar, també hem de tenir en compte que denunciar el robatori d’una eina és molt evident, però denunciar petits furts de productes conreats és més difícil”, assegura l’inspector cap de la comissaria de Sant Joan Despí i Cornellà. És per aquesta raó que els Mossos d’Esquadra incentivaran les seves patrulles, sobretot durant els caps de setmana. “Nosaltres no tindrem uns horaris concrets de patrullatge per les zones agrícoles dels nostres municipis –bàsicament Sant Joan Despí- sinó que intentarem aparèixer en diferents horaris per abastir totes les franges.

Sí augmentarem la nostra presència policial durant els caps de setmana, que és quan més es detecten aquest tipus d’infraccions”, explica Ramon Chao.

La crisi no augmenta els furts als camps
Tot i que a priori algú podria pensar que la crisi ha augmentat els furts d’aliments, “això no s’ha constatat a Sant Joan Despí”, assegura l’inspector Chao. Sembla ser que els petits robatoris d’aliments dels camps agraris del Baix Llobregat són, bàsicament productes de temporada com les carxofes i en petites quantitats.

Durant la trobada entre policia i agents dels món pagès del Baix Llobregat s’han proposat millores en la senyalització vial, les zones i franges horàries en què és més efectiu potenciar el patrullatge policial, l’accessibilitat als camps i els punts febles o susceptibles de generar conflicte entre els diferents usuaris de la zona agrícola dels municipis. Pel que fa als aspectes de control policial mediambiental, els representants agraris han destacat la progressiva disminució dels abocaments realitzats a la zona agrícola. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios