www.elllobregat.com
“El cinema està superant una crisis molt important; malgrat això, no s’ha pogut recuperar de la batacada de l’IVA cultural”

“El cinema està superant una crisis molt important; malgrat això, no s’ha pogut recuperar de la batacada de l’IVA cultural”

Entrevista a Pere Sallent, Gerent dels Cinemes Full d'Splau

Por Beatriz Fontseré
jueves 12 de noviembre de 2015, 05:23h
Properament, s’instal·laran en les 28 sales del cinema la tecnologia més evolvent del mercat internacional. Des de l’estiu, una aplicació permet avisar online d’inconvenients que es produeixen a les sales

Els cinemes d’Espanya s’han omplert aquests dies de cues interminables gràcies a la iniciativa de la Festa del Cinema, desenvolupa entre el 3 i el 5 de novembre. 2.500 sales de tot l’estat espanyol han participat d’aquest projecte que té com a principal objectiu fomentar l’accés al cinema entre aquelles persones que habitualment no gaudeixen de la màgia del setè art. 28 d’aquestes sales pertanyen als cinemes FULL del Centre Comercial Splau. “Econòmicament i de manera directa, la Festa del Cinema no produeix importants beneficis, perquè els preus de les entrades són molt ajustats; però de manera indirecta sí, perquè tot el que sigui fer festa i recordar-li a la gent que existeix aquest tipus d’oci, sobretot entre els més joves que es fixen més en internet i en el món dels videojocs, sempre es positiu”, explica el director dels Cinemes Full de l’Splau, Pere Sallent. Malgrat les intencions del senyor Sallent per atrapar un nou tipus de client, però, el perfil majoritari dels usuaris de la Festa del Cinema són famílies que habitualment no consumeixen aquest tipus d’entreteniment.

Els cinemes Full, del Centre Comercial Splau, es van inaugurar al 2010, juntament amb la posada en marxa del Centre Comercial. Estan situat entre Cornellà i El Prat, al costat de l’Estadi de l’Espanyol. En el seu inici, l’activitat cinematogràfica va començar amb 18 sales que, posteriorment, es van ampliar a 28, al 2013. L’ampliació d’aquest nombre de sales ha permès portar a la pràctica iniciatives com “els dilluns de repesca”, amb projeccions de pel•lícules que es troben fora de la cartellera” o “els dimarts de versió original”. “La Versió Original és un servei més i estem contents de poder oferir-lo perquè amplia la qualitat de la nostra oferta, però econòmicament no està aportant gaires beneficis”, confessa el director dels Full. “A mi personalment m’agrada molt la versió original, però entenc el problema que provoca veure una pel•lícula íntegrament en anglès, per exemple, pel públic general”, afegeix. Actualment, els reptes de futur dels cinemes de l’Splau són dos: millorar la qualitat tecnològica de les seves projeccions i millorar la qualitat entre els seus clients. Pel que fa a la tecnologia, Full HD vol instal•lar en totes les seves sales la tecnologia Dolby.Atmos, que proporciona el so i la imatge més evolvent disponible actualment en el mercat internacional. “Si no aconseguim aquest objectiu, serà més pel reduït nombre de pel•lícules que incorpora aquesta nova tecnologia durant les filmacions, que pel nostre interès”, apunta Sallent.

Pel que fa a l’atenció dels seus clients, des del mes de juliol s’ha posat en marxa una aplicació mòbil que s’ha de descarregar durant les projeccions i que permet enregistrar queixes dels clients al instant. “La nostra intenció és resoldre el més ràpid possible aquests inconvenients i facilitar la millor estada dels nostres clients. Principalment, les queixes estan relacionades amb alguna persona que està parlant i que molesta a la resta d’usuaris; o per temes de l’aire acondicionat –si està massa fort o massa fluix-. Estem molt satisfets amb aquesta aplicació perquè estem aconseguint resoldre tots aquests incidents ràpidament i, a més, som els primers cinemes d’Espanya en oferir aquest servei als nostres usuaris”, puntualitza el responsable dels cinemes de l’Splau.

Moment dolç
El negoci passa per un bon moment aquest 2015, almenys els de l’Splau. Segons el director dels Full, “durant aquest any estem venent més entrades que durant el 2014, quan també es van enregistrar més usuaris que durant el 2013. Les sales de cinema estan superant una important crisi provocada, principalment, per la pirateria i per la crisi econòmica de tot el país. Malgrat tot, encara no s’ha pogut superar la batacada de l’increment de l’IVA”, es queixa Sallent. Però aquests cinemes ho intenten i gràcies a les seves targetes de fidelització, és possible anar al cinema entre setmana per 4’9€. Aquests preus especials pels seus clients habituals, les butaques vermelles de descans, els preus especials per a famílies i els serveis novedosos dels Full fan que aquests siguin els millors cinemes del Baix Llobregat “o al menys, ho intentem”, riu Pere Sallent. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios