www.elllobregat.com
L’Hospitalet suma el suport de la Cambra de Comerç de Barcelona per reivindicar a Foment el túnel i l’intercanviador de La Torrassa

L’Hospitalet suma el suport de la Cambra de Comerç de Barcelona per reivindicar a Foment el túnel i l’intercanviador de La Torrassa

martes 17 de noviembre de 2015, 11:09h

La ciutat calcula que aquesta obra, amb el projecte executat des de fa anys i només a l’espera de la partida pressupostària de Foment, milloraria el transport públic de 4.720.000 habitants de la Regió Metropolitana

“Es tracta d’una obra fonamental per a Catalunya des del punt de vista econòmic, social i mediambiental”. Així s’ha referit l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, per definir el túnel de la línia R2 de Rodalies i de l’intercanviador de la Torrassa –eterna reivindicació front la passivitat de Foment- després de la reunió mantinguda amb el president de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació, Miquel Valls. I és que, segons es calcula, aquesta obra milloraria notablement la mobilitat de més de mitja Catalunya, fins a 4.720.000 habitants de la Regió Metropolitana de Barcelona. Per aquest motiu, les dues institucions, l’Ajuntament de la ciutat i la Cambra, han reivindicat de forma conjunta la immediata construcció del túnel ferroviari.

La reunió entre els dos màxims representants s’ha donat al consistori poc més d’un mes després que Núria Marín protagonitzés el Dinars Cambra del mes d’octubre, a iniciativa de l’entitat presidida per Valls. Ja allà es va poder observar l’entesa entre els dos representants que, ara, es concreta amb aquest front comú per reivindicar l’obra hospitalenca, que ja compta amb el projecte executiu des de 2009 i que només necessita la partida pressupostària del Ministeri de Foment. Un pressupost que ara per ara està fixat en 400 milions d’euros. “Aquesta obra és imprescindible per tal que la xarxa de Rodalies sigui eficient i eficaç. És una infraestructura cabdal pel desenvolupament econòmic de L’Hospitalet, de l’àrea metropolitana de Barcelona, de la regió metropolitana i de Catalunya”, ha exclamat Marín que insistia en el consens administratiu que hi ha, a falta només de la dotació econòmica del Govern central.

Per la seva part, Miquel Valls anava encara més enllà i aixecava l’alerta d’un possible col·lapse circulatori: “La no construcció d’aquesta infraestructura unida a la reactivació econòmica, que comporta la major utilització del vehicle, provocaran el col·lapse circulatori als principals accessos a la ciutat de Barcelona”. I es què aquesta obra és clau pel desenvolupament del Pla de Rodalies de Barcelona, segons assenyala l’Informe Cerdà, ja que articularà tota la xarxa metropolitana intermodal de transport públic i dinamitzarà la zona tant a nivell econòmic com social.

El projecte representa una reconfiguració de la xarxa amb notables millores en diferents aspectes: donarà continuïtat a les línies costa a costa (Vilanova-Mataró) i interior a interior (Vilafranca-Granollers), a més d’equilibrar la càrrega de circulació dels túnels de passeig de Gràcia i plaça Catalunya; el nou túnel permetrà també millorar la connexió ferroviària de Barcelona amb l’Aeroport i incrementar l’oferta de serveis entre El Prat i Sants degut a la rebaixa de la saturació actual de la R2.

En paral·lel, aquest projecte inclou la nova Estació Central de La Torrassa, més conegut com l’intercanviador de La Torrassa, cridat a ser el de referència del sud de Barcelona. Aquesta millora, que donaria servei a unes 90.000 persones, permetrà unir les línies 1 i 9 del metro amb les línies de Vilanova i Vilafranca de Rodalies. A més, segons es defineix al projecte executiu, s’obriria una nova estació soterrada a Bellvitge-El Gornal.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios