www.elllobregat.com

PSC i CDC aposten per l’especulació al Delta

Por Vidal Aragonés
jueves 10 de diciembre de 2015, 06:46h
En aquest moment que s’escriuen aquestes línies, gràcies als vots dels PSC i CDC, es pot estar aprovant a la Comissió Territorial d’Urbanisme de l’àmbit metropolità de Barcelona el Pla Director Urbanístic (PDU) d’activitat econòmica del Delta del Llobregat.

La significació del mateix és la conversió de sòl que fins ara tenia la caracterització d’equipaments comunitaris en urbanitzable (industrial o comercial). Això ha portat a anomenar el procés com un “Eurovegas 2”. Sens dubte es tracte de repetir les mateixes argumentacions per justificar igual efectes i objectius.

Segurament la diferenciació la tenim en l’espai d’afectació més reduït del que es va proposar per l’Eurovegas. Ara ens trobem amb 5 punts discontinus de 702 hectàrees situats a les localitats de Sant Boi, El Prat, Viladecans, Gavà i Cornellà.

El PDU del Delta s’anuncia com derivat “del protocol de col·laboració que van signar l’any 2013 el Govern català i els municipis de Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Viladecans i Gavà per al desenvolupament econòmic i la cohesió social en aquesta àrea”. El desenvolupament econòmic pretén ser la justificació per ampliar sòl urbanitzable amb finalitats no comunitàries.
La realitat dels darrers anys ha provocat que en menys d’1 quilòmetre a la rodona dels 5 punts, encara hi hagi espai on es pot urbanitzar o fins i tot polígons industrials que resten infrautilitzats pels efectes de la crisi. Per tant l’argumentari central esdevé fals. Així el que realment s’està fent es posar terrenys públics a disposició dels interessos privats especulatius.

Si tot al que ja hem fet referència seria suficient per oposar-se a l’actuació de la Comissió Territorial d’Urbanisme, resulta encara més preocupant l’efecte que això causa al sud de la nostra comarca. El Parc Agrari és una preciosa combinació de pulmó del Baix Llobregat, lloc d’oci col·lectiu i públic i economia productiva real a través de la pagesia.
No únicament es redueixen aquests usos sinó que es minva la capacitat que aquesta zona té d’actuar contra el canvi climàtic. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (5)    No(0)

+
0 comentarios