www.elllobregat.com
La Generalitat posa l’artesania catalana a l’abast de tothom
Ampliar

La Generalitat posa l’artesania catalana a l’abast de tothom

jueves 10 de diciembre de 2015, 06:52h
Artesania Catalunya de la Generalitat posa en marxa la botiga en línia bcncrafts.com, amb productes del catàleg d’Empremtes de Catalunya. Classificades per famílies i tipologies, el catàleg recull un ampli ventall de propostes tant de complements i joieria com de productes per la llar; totes fetes a Catalunya

Ja està en funcionament la botiga en línia d’Artesania de Catalunya. Es tracta d’una iniciativa impulsada pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) de la Generalitat de Catalunya, en el marc de les actuacions de promoció comercial de la marca Empremtes de Catalunya. Fins ara, les peces d’artesania, que integren les Empremtes de Catalunya, es podien adquirir únicament de forma presencial a la botiga i espai d’exposició situat al carrer Banys Nous 11 de Barcelona, a les botigues de Barcelona Turisme, al MNAC (Museu Nacional d’Art de Catalunya) i al Museu de la Xocolata.

A partir d’ara, la botiga en línia -bcncrafts.com- d’Artesania Catalunya ofereix una selecció de productes del catàleg d’Empremtes de Catalunya classificats per famílies i per tipologia de producte: complements, joieria, llar, etc. Així mateix, la plana recull una presentació de productes destacats, enllaços a les xarxes socials de la botiga, visita virtual a l’espai d’exposició i comercialització d’Artesania Catalunya, i també, la possibilitat de subscriure’s al butlletí electrònic.

La botiga en línia permet realitzar compres puntuals o com a client registrat -creant un compte que permet agilitzar la compra, actualitzar l’estat de les comandes i tenir un registre de les comandes realitzades anteriorment-. Aquesta botiga virtual està disponible també per a tauletes i mòbils.

Empremtes de Catalunya
És una marca registrada d’artesania que identifica i distingeix productes artesans de Catalunya, els quals, mitjançant una mirada d’identitat i de contemporaneïtat, transmeten els valors del país a través d’elements vinculats a l’art, la cultura, la història, la tradició, l’arquitectura, el paisatge i els costums populars que ens són propis. La distinció dels productes amb una marca artesana catalana permet, tant als ciutadans catalans com a les desenes de milions de turistes que cada any visiten Catalunya, gaudir i endur-se una imatge real i garantida del país.
Fires Artesanes

Des del CCAM, entre altres actuacions, també es desenvolupa un programa de promoció comercial de l’artesania vinculat al món de les fires, tant les adreçades a compradors i col·lectius professionals com les obertes al gran públic.

Al llarg d’aquest any 2015 s’han realitzat per tot Catalunya 26 fires monogràfiques d’artesania i 4 més d’altres manifestacions artesanes. En totes elles el visitant pot conèixer una part de l’artesania que s’elabora a Catalunya i adquirir productes singulars, propers i amb autoria, productes amb ànima on hi ha una història darrere de cada proposta.

Partint dels tres universos en què es mou l’artesania- objecte, subjecte, espai-, es treballa i s’analitzen de manera continuada diferents esdeveniments firals, d’aquí i d’arreu, per valorar quines són les més adequades per presentar la qualitat de l’oferta artesana catalana; a més també s’organitzen sessions informatives pel sector. D’altra banda, el col·lectiu artesà català troba a les fires d’artesania una de les seves principals vies de comercialització. Artesania Catalunya, conscient d’aquesta realitat, té la voluntat de reordenar i prestigiar les fires i, per aconseguir-ho, ofereix assessorament, difusió i suport a les fires monogràfiques que es realitzen actualment.

Alhora, s’està impulsant la creació de noves fires de caràcter monogràfic o temàtic, per tal de contribuir a una comercialització adequada dels productes artesans catalans i de millorar la imatge de l’artesania. Cal destacar, també, la promoció del sector que es fa des del CCAM amb la celebració de la Setmana d’Artesania de Catalunya, amb diferents activitats arreu del país i que acaba amb el saló TheCraftRoom a El Born Centre Cultural de Barcelona. Igualment, vinculat a la comercialització a través del sector firal, es disposa d’un programa d’incentius per a la participació.
Es pot consultar tot el calendari de fires i obtenir més informació de les activitats del centre d’Artesania Catalunya al web ccam.cat. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios