www.elllobregat.com
La restauració local s’afegeix a la festa de la Fira Avícola de la Raça Prat més gastronòmica

La restauració local s’afegeix a la festa de la Fira Avícola de la Raça Prat més gastronòmica

viernes 11 de diciembre de 2015, 16:38h

Els dies 11, 12 i 13 de desembre el recinte firal de Cal Gana acollirà la 42a Fira Avícola, la 13a Mostra d'Entitats i la 28a Mostra Comercial

El Nadal arriba a El Prat de Llobregat amb la seva segona festa grossa de la ciutat, però igual d’estimada que la Festa Major de setembre. Des d’avui 11 i fins diumenge 13 de desembre se celebrarà la 42a Fira Avícola de la Raça Prat, una cita per retrobar-se amb la tradició avícola, agrícola i comercial del municipi pratenc, la qual defineix a la seva població amb el gentilici col·loquial de ‘potablaves’.

Com ja és habitual, en el marc de la Fira tindran lloc la 28a Mostra Comercial i la 13a edició de la Mostra d'Entitats. També tindran el seu lloc habitual les paradetes amb productes artesans i, un any més, el mercat de pagès, que se celebrarà diumenge al matí al recinte de Cal Gana. Com a novetat, a la propera pl. de la Constitució se celebrarà una fira d'artesania i tallers infantils.

La Fira Avícola és una Fira de proximitat, de Km 0, que ens mostra uns productes de la terra reconeguts i de qualitat, com són l'aviram de raça Prat i la carxofa Prat, orgull de pratencs i pratenques.

L'exposició, més didàctica

Criadors i pagesos han volgut que, enguany, l'exposició avícola, agrícola i ramadera presenti un aspecte renovat. Així, oferirà a les persones que la visitin un relat didàctic de l'important paper de la pagesia en la conservació i manteniment d'una producció avícola tradicional que ha merescut el distintiu de la IGP (Indicació Geogràfica Protegida) i d'unes produccions agrícoles i ramaderes d'extraordinària qualitat. Una altra novetat d'enguany serà la impossibilitat de comprar-hi pollets.

Fira Tapa de pollastre i carxofa

La gastronomia tornarà a ser un dels eixos de la Fira Avícola. L'AGT (Associació de Gastronomia i Turisme) torna a organitzar el Fira Tapa Pota Blava i Carxofa Prat al pavelló gastronòmic, 600 m2 dedicats a la promoció de la gastronomia local. Allà hi trobarem una representació de restauradors que oferiran les seves creacions en forma de tapa. A més, hi haurà la possibilitat de prendre el menú especial de la Fira, diversos platillos, esmorzars "de pagès" i fins i tot un plat de pollastre rostit i croquetes pota blava per portar-nos a casa. També s'hi celebraran showcookings (mostres de cuina en viu).

Menú de Fira als restaurants

Coincidint amb la celebració de la Fira Avícola, la xarxa de restaurants locals El Prat Degusta'l, així com altres establiments gastronòmics del Prat que s'han adherit a la campanya, faran una proposta culinària personal i elaboraran un Menú de Fira, fet amb pollastre pota blava. Més de 25 restaurants del Prat participen d'aquesta festa gastronòmica.

Mostra d'Entitats

Amb la Fira Avícola arriba la Mostra d'Entitats, l'espai on les associacions del Prat es troben amb la ciutadania i es donen a conèixer amb estands i activitats. Amb una inscripció de més d'un centenar d'entitats -esportives, culturals, socials, educatives i venals- i una cinquantena d'activitats previstes, les entitats dinamitzen els diferents espais de la Fira, amb dansa, música, ball, esports i tallers.

L'estand municipal, dedicat al metro

L'estand municipal de la Fira Avícola estarà dedicat enguany a l'arribada del metro al Prat. Segons dades de la Generalitat, el proper mes de febrer es posarà en funcionament la línea L9 Sud, que unirà l’aeroport amb la Zona Universitària de Barcelona. L'estand estarà format per una mostra cedida per TMB (Transports Metropolitans de Barcelona), entitat gestora del metro, que explica de manera molt gràfica i interactiva les característiques d’aquest nou tram de 20 quilòmetres.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios