www.elllobregat.com
GremiCarn estima un creixement d’un 1% en la venta de canelons per aquest Nadal
Ampliar

GremiCarn estima un creixement d’un 1% en la venta de canelons per aquest Nadal

viernes 18 de diciembre de 2015, 16:32h

El tradicional producte italià, habitual per Sant Esteve, fa 200 nadals des que arribés a Catalunya l’any 1815

Fins a 2.500.000 unitats canelons. Aquesta és la xifra que estima aconseguir l’associació de carnissers i xarcuters de Barcelona i comarques GremiCarn pel que fa la venta del tradicional producte italià, típic sobretot pel dinar de Sant Esteve. Aquest llindar representa un creixement de la venta de canelons d’un 1% respecte l’any passat, precisament, en el Nadal que fa dos segles des de la importació del producte italià a Catalunya, de la mà de Giovanni Ardizzi, qui els va fer populars a la fonda Beco del Reco a l’any 1815.

Per aquest motiu, GremiCarn ha volgut recuperar la tradició amb la campanya #somdeCanelons, on s’incentiva la recepta “de tota la vida”. Per fer el rostit és imprescindible comptar amb carn de primera qualitat de porc i vedella, botifarra, pastanagues, ceba, així com altres condiments. I quan el rostit està fet i s’ha refredat, els professionals afegeixen el pa sucat amb llet amb l’objectiu d’aconseguir un farcit molt més melós. Un cop enllestits aquests passos, es piquen i es remenen tots els ingredients a fi de fer porcions de 35-40 grams per desprès embolicar la carn amb la pasta. Per posar el punt i final a aquest tradicional plat català, els carnissers incorporen la deliciosa beixamel, feta amb mantega, farina, llet i nou moscada, amb la que cobriran aquest producte exclusiu. El toc mestre consisteix en posar una punteta de formatge i mantega, i cap al forn fins que estiguin rossets.

Amb aquests ingredients, l’èxit està garantit i, per aquest motiu, les 950 carnisseries i xarcuteries associades portaran el tradicional caneló com a producte estrella.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios