www.elllobregat.com

Sant Boi aprova el Pla d'acollida als refugiats

martes 22 de diciembre de 2015, 10:52h
Amb aquest document s’estableixen els mecanismes i instruments que possibilitaran que el municipi esdevingui una ciutat d'acollida

Davant la situació d’emergència humanitària de la crisis dels refugiats i amb l’acord europeu del sistema de quotes, l’Ajuntament de Sant Boi ha aprovat, de manera unitària, el Pla municipal d'acollida que oferirà 30 places per als refugiats que sol·licitin protecció internacional i refugi.

Amb aquest document s’estableixen els mecanismes i instruments que possibilitaran que el municipi esdevingui una ciutat d'acollida des d'una perspectiva psicosocial i de drets humans que permeti garantir una acollida.

El procés d'acollida comprèn tres àmbits d'actuació: col·laboració en la tasca d'assistència a les persones refugiades en els països d'origen i trànsit, l'acollida a la ciutat de Sant Boi i l'educació per la solidaritat i la incidència política.

Per aprofundir i consolidar la cooperació iniciada amb la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR), entitat que col·labora amb el Ministeri de Treball i Seguretat Social, es donarà suport al CCAR en l’obertura de cinc pisos que acolliran a 30 persones.

Una campanya de sensibilització acompanyarà tot el procediment a través del qual es vol explicar les causes que generen refugi i els compromisos internacionals en matèria d’asil. També es comptarà amb col·laboracions de les ONGs especialitzades: ONGs Creu Roja (El Líban i Sèrbia), Farmamundi, (Sèrbia-Hongria), Save the Children (Síria), Acció Contra la Fam (Líban), ACNUR (Iraq) i Metges del Món (Grècia i Itàlia).

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios