www.elllobregat.com

La banda santboiana Trau, Premi Enderrock 2016 al millor grup revelació de l’any

martes 29 de diciembre de 2015, 19:13h

Trau suma un nou guardó per la seva proposta de pop, rock i psicodèlia al disc ‘Déu vos guard’ (DiscMedi, 2015) després de guanyar el Sona 9 l’any 2014

“No hi ha cap mena de censura creativa”. Amb aquest lema la banda de Sant Boi ‘Trau’ no para de sumar bones notícies: primer van guanyar el Sona 9 de 2014, es van fer a l’agost amb la portada de la revista Enderrock -de referència de la música catalana- i ara han estat escollits com a millor grup revelació de l’any 2015 als Premis Enderrock de la Crítica. El còctel “pop, rock i psicodèlia d’acurats resultats”, segons ha dictaminat el jurat del certamen, del seu disc ‘Déu vos guard’ (DiscMedi, 2015) els situa en el més destacat del panorama musical català: “És tot un honor rebre aquest tipus de reconeixement, perquè creiem que l’escena musical catalana es troba en un dels seus millors moments. Esperem que la gent també ho cregui, i que la cosa funcioni i la màquina comenci a funcionar i no pari”, han dit per la revista Enderrok, ja coneguts els dictamen del jurat.

D’entre el seu repertori destaquen les cançons ‘Blau, net i clar’; ‘I és vostè’; ‘Borinot de bardissa’ o ’85 estels’, les quals permeten dibuixar l’estil creatiu d’aquesta banda formada per Pau Torrens, Núria Botia, Jordi Bastida i Xavi Artigas. A més, aporten un valor afegit i trets diferenciadors del que és habitual com, per exemple, que la veu principal és la veu del bateria (Torrens), tot i que, a la vegada, tots aporten cant al grup, res habitual en el panorama musical actual. En aquest sentit, tot i la combinació sensacional de la percussió, la corda (guitarra i baix) i el teclat, la lletra manté un paper destacat amb temes urbans i quotidians. Un equilibri perfecte i atractiu que ens permet musicalment viatjar als anys seixanta i setanta sempre amb propostes, això sí, d’allò més creatives, com dèiem, i fins i tot abstractes. Només cal veure el videoclip de ‘Blau, net i clar’.

Sigui com sigui, si abans eren una banda amb una excel·lent projecció, amb aquest darrer premi els Trau treuen definitivament el cap a la primera línia del panorama musical català en una nova etapa que segur anirà acompanyada de molts concerts i festivals per presentar aquest primer treball.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios