www.elllobregat.com
Stop Pujades considera insuficient la congelació tarifària al transport públic i demana recuperar els preus de 2013
Ampliar

Stop Pujades considera insuficient la congelació tarifària al transport públic i demana recuperar els preus de 2013

miércoles 30 de diciembre de 2015, 10:19h

La plataforma manté, a falta de pocs dies de la comunicació oficial de l’ATM, la crida a la mobilització i assegura que estacions com les de Cornellà Centre, Hospital Clínic, Palau Reial, Llucmajor i Ciutat Meridiana ja estan preparades

La lluita de la plataforma Stop Pujades continua tot i haver aconseguit aturar l’any passat la tradicional corba ascendent dels preus del transport públic i, per aquest -previsiblement i a falta de la comunicació oficial de l’Autoritat del Transport Metropolità- la congelació generalitzada de les tarifes a la zona 1 amb baixades notables de les zones 2-6 en alguns títols.

Stop Pujades qualifica d’insuficient la congelació de preus i reclama baixar totes les tarifes als nivells de 2013, també els de la zona 1, la principal: “Seguim reclamant la tornada a totes les tarifes del 2013, com a punt de partida per a assolir unes tarifes populars i gratuïtes per a alguns col·lectius. Qualsevol baixada que no sigui tornar a les tarifes del 2013 és insuficient i seguirem lluitant per unes tarifes dignes i justes”, comuniquen fonts oficials de l’entitat. A més, reclamen la gratuïtat del transport per estudiants, persones aturades i persones en risc d’exclusió social; decidir la tarificació a partir d’una taula social; i repensar la T-Mobilitat –qualificat com a “macro-projecte de cost astronòmic”- per convertir-lo en un model 100% públic.

En aquest sentit, Stop Pujades celebra el canvi de tendència que mai s’havia donat a la història del transport pel que fa els preus però manté el pols amb ATM i amb l’administració: “No acceptem que les pèrdues d’una mala gestió del transport i la manca d’aportacions de les administracions, s’intercanviïn per deute i que aquest deute condicioni les tarifes del transport públic dels propers anys”.

Per tot, la plataforma manté la crida a la mobilització i assegura que Stop Pujades tornarà a manifestar-se contra els preus fixats per l’ATM de portar-se a terme l’actualització de preus que ja ha aprovat el Consell d’Administració de l’ATM. De fet, segons diuen, cinc estacions de metro ja estan preparades per organitzar noves mobilitzacions, entre elles, la de Cornellà Centre. Hospital Clínic, Palau Reial, Llucmajor i Ciutat Meridiana completen la llista.

Reducció notable, però només a les zones 2-6

L’actualització tarifària que farà l’Autoritat del Transport Metropolità a partir de l’1 de gener ve marcada per la congelació generalitzada dels títols més utilitzats i, d’altra banda, de la zona 1; és a dir, la gran zona metropolitana central. Degut a l’increment de nombre de viatges validats en aquest 2015 (increment del 2%) i al fons reservat de l’Ajuntament de Barcelona de 5 milions d’euros, el bitllet senzill tornarà a costar 2,15 i la T-10, 9,95. Igual la resta de títols a la zona. La única novetat la trobem en el títol conegut com a T-12 que s’amplia un any i que, per tant, permetrà la gratuïtat als nens i nenes fins els 14 anys.

On sí es donarà una notable reducció dels preus dels títols serà a aquells títols de llarg ús com són la T-Mes, la T-Trimestre o la T-Jove. Això sí, de les zones 2 a 6, segons fonts oficials, per afavorir la mobilitat sostenible interurbana.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios