www.elllobregat.com
La L9 entra en la seva fase final de proves
Ampliar

La L9 entra en la seva fase final de proves

viernes 22 de enero de 2016, 19:25h

Des del novembre de 2014 s’han realitzat satisfactòriament més de 3.000 proves que permetran la circulació de trens sense conductor

Menys d’un mes queda per a la inauguració oficial de la nova L9 del Metro en el seu tram sud entre l’Aeroport de Barcelona – El Prat i Zona Universitària de Barcelona, que continua cremant etapes. Des d’avui, el procés de proves ha entrat en la seva fase final, anomenada ‘marxa en blanc’; és a dir, el procés d’exploració i operació d’un tram de línia sense viatgers, però amb les condicions, horaris i freqüències similars als que tindria el tram de línia en el moment en què es posi en exploració comercial.

Aquest nou tram tindrà una longitud de 20,1 km, unit per quinze estacions, que connectaran Barcelona amb l’Aeroport, però també dos municipis del territori: L’Hospitalet i El Prat de Llobregat que, per primera vegada, comptarà amb estacions de metro i no seran poques: set de les 15 noves parades estaran el terme municipal pratenc, incloses, les dues de les terminals de l’Aeroport.

Aquest procés de marxa en blanc començarà després de més d’un any de proves, necessàries per garantir la seguretat i la fiabilitat del tram de línia, que funcionarà de forma automàtica, com la resta de trams que ja estan en servei. Durant aquesta fase s’han comprovat aspectes com: instal·lacions elèctriques i de seguretat, estacions, ventilació, energia, comunicacions o portes automàtiques.

En aquest llarg procés, que va començar el novembre de 2014, s’han realitzat satisfactòriament més de 3.000 proves que permetran la circulació de trens sense conductor.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
1 comentarios