www.elllobregat.com
Les entitats esportives del Llobregat surten en defensa de l’esport base

Les entitats esportives del Llobregat surten en defensa de l’esport base

Por Beatriz Fontseré
martes 26 de enero de 2016, 06:23h
Tal i com estan ara les coses, un club esportiu no pot assumir pagar la seguretat social al seu personal voluntari. Han de tenir seguretat jurídica per tal de garantir la seva feina. Però l’esport base és impossible que pugui assumir la S.S si pràcticament resulta impossible sobreviure”

El teixit esportiu al territori és molt ric, complex i heterogeni, precisament, com la idiosincràsia del Baix Llobregat. Ho és, a més, en el seu sentit més ampli; amb els esports tradicionals, però, sobretot, en l’àmbit poliesportiu. No cal dir que, en un país on bàsicament mana el futbol esportivament parlant, la resta sobreviu gràcies a les grans escoles base que representen i als esforços meteòrics que els obliga el fet de ser, en molts casos, més amateurs que professionals.

En aquest sentit, la Taula Castelldefels -formada per entitats esportives del Baix Llobregat- ha presentat un manifest en defensa dels clubs esportius i de l’esport base en relació a la nova llei espanyola que equipara les entitats sense ànim de lucre amb una societat mercantil. L’acte, celebrat recentment a Cornellà, ha estat una de les moltes actuacions d’aquesta plataforma que continua amb el seu creixement.

Taula Castelldefels va néixer al setembre del 2014 de mans de diversos presidents de clubs de bàsquets i d’handbol del Baix Llobregat preocupats per l’aplicació de la nova normativa estatal. La intenció d’aquesta agrupació és presentar solucions reals a l’actual llei, una llei que, asseguren, posa en perill la continuïtat dels clubs esportius. “La majoria d’entrenadors de club de la comarca són gent jove que aprofita el seu temps lliure per ensenyar un esport. Si a aquests joves, que en la majoria dels casos, no cobren res, els hi dius que han de pagar seguretat social... què creuen els polítics què passarà?”, qüestiona el president de la Federació Catalana de Bàsquet, Joan Fa Busquets.

Seguretat jurídica
La principal reclamació de la Taula Castelldefels és demanar una llei que contempli el voluntariat esportiu i la seguretat jurídica pels responsables dels clubs. “Tal i com estan ara les coses, que pràcticament no tenim espònsors, que les subvencions han baixat tant... un club esportiu no pot assumir pagar seguretat social al seu personal voluntari. És que aquestes persones no és que no hagin de pagar seguretat social, sinó que han de tenir seguretat jurídica per tal de garantir la seva feina. L’esport base és impossible que pugui assumir pagar seguretat social, si pràcticament resulta impossible sobreviure...”, critica el president de la Federació Catalana de Bàsquet.

Durant el seu primer any de vida, la plataforma suma més de 500 entitats esportives i de lleure de la comarca que coincideixen en la necessitat de què l’esport base del Baix Llobregat pugui continuar la seva feina amb total legalitat.

Durant l’acte en defensa de l’esport base, el PSC, En Comú-Podem, Ciutadans, ERC, Democràcia i Llibertat, Unió Democràtica i UPyD van signar el manifest per la supervivència dels clubs esportius i de l’esport base amb la intenció de què els cubs puguin seguir funcionant i que els i les joves que el practiquen, puguin seguir gaudint d’aquest esport. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios