www.elllobregat.com
Esparreguera, Olesa, Molins i tres municipis catalans més creen la Federació Catalana de Passions
Ampliar

Esparreguera, Olesa, Molins i tres municipis catalans més creen la Federació Catalana de Passions

jueves 03 de marzo de 2016, 13:11h
La idea de crear aquesta entitat parteix de l'any 2005, quan es va organitzar una primera trobada de passions a Esparreguera, com a capital de la cultura catalana

Déu anys han hagut de passar entre el 4 de juny de 2005, dia que es va celebrar la primera trobada de Passions dels Països Catalans en el marc de la Capitalitat de la Cultura Catalana d’Esparreguera, i el 21 de novembre de 2015, quan es va enllestir a Olesa de Montserrat el procés de creació de la Federació Catalana de Passions.

Tot i el caràcter voluntari dels espectacles i les dificultats econòmiques al llarg d’aquests darrers anys, les diferents passions de Catalunya, entre elles, Esparreguera, Olesa i Molins de Rei han aconseguit presentar recentment la Federació Catalana de Passions. Tot just a les portes de la Setmana Santa i, per tant, quan s’estrenen les noves temporades d’aquests macroespectacles, l’entitat representa una alenada d’aire fresc i d’optimisme per fomentar i mantenir aquestes propostes artístiques que, compten, a més, al territori, amb els teatres més grans i impressionants de la zona.

Com no podia ser d’altre manera, la nova Federació Catalana de Passions tindrà un clar esperit baixllobregatí, començant per la seva presidència, que rau en la figura de Josep Cuscò, president de la Passió d’Esparreguera. Per la seva part, Sam Carrique, president de la Passió d’Olesa de Montserrat, serà el secretari de l’organització, a més de Miquel Olivé, de la Passió de Molins de Rei que formarà part de la direcció com a vocal. Més enllà de les nostres fronteres comarcals, l’entitat aplega a les passions de Catalunya més destacades com són les de Villalba dels Arcs, Ulldecona o Cervera, que es sumen a les nostres tres entitats.

Entre totes de ben segur que aconsegueixen atraure a la resta d’entitats del país que porten a terme aquesta actuació cultural-religiosa i que arriben a una trentena a Catalunya.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios