www.elllobregat.com
La setena edició de les Jornades Gastronòmiques de l’AGT porta el ‘Pota Blava’ i la carxofa Prat a Berlín
Ampliar

La setena edició de les Jornades Gastronòmiques de l’AGT porta el ‘Pota Blava’ i la carxofa Prat a Berlín

viernes 04 de marzo de 2016, 09:40h

Vint restauradors oferiran durant un mes un menú especial amb pollastre i carxofa Prat a l’edició de millor qualitat gastronòmica

L’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat ha presentat la seva setena edició de les conegudes Jornades Gastronòmiques que, enguany, portaran el pollastre i la carxofa Prat més enllà de les fronteres locals. L’entitat farà honor al seu esperit comarcal amb un ‘Març Gastronòmic’ que arribarà a cinc ciutats del territori més a part de El Prat de Llobregat, on va començar com a una primera iniciativa de l’AGT: “És la nostra joia, la proposta més elegant”, diu Oscar Teruelo, president de l’AGT. Així, Sant Boi (Restaurant Marimorena), L’Hospitalet (Hotel Santos Porta Fira, Hesperia Tower i This & That Co), Gavà (Major Trenta Sis), Sant Joan Despí (Follia) i Molins de Rei (Àpat) participaran també amb algun representant entre els 20 restaurants que es donen cita amb propostes úniques que estaran fins el 3 d’abril al menú dels seus restaurants amb els dos productes de proximitat com a protagonistes. “Estem molt orgullosos què altres restaurants de fora de El Prat hagin volgut sumar-se, perquè demostra que ja no és una cosa de El Prat en la que creiem perquè és nostra, sinó que molts restauradors està coneixent aquests productes de qualitat i això al final serà dinamització econòmica”, ha dit Marta Mayordomo, tinent d’alcalde de El Prat responsable de Promoció Econòmica, Comerç i Ocupació. “La carxofa, potser, era més coneguda i ara tenim el repte del pollastre Raça Prat”.

La qualitat d’aquets productes de casa nostra, de fet, ha permès, com a novetat estrella d’aquesta edició, portar el ‘Pota Blava’ i la Carxofa Prat a Berlín, al restaurant ‘5’ que el xef Paco Pérez té a l’Hotel Das Stue: “Volem reforçar la nostra terra, la nostra cultura, però a Berlín”, ha dit el xef durant la presentació de les jornades organitzada a l’Espai 300 del Born. “Encara que a nosaltres ens arribi el producte una miqueta més tard, no és el mateix aquesta carxofa que altres que no saps si són carxofes o cogombres”, deia amb to de broma a la menció del pagès Joan Ribas, de la masia Can Xagò, que posava en valor les oportunitats de l’espai agrícola en zones periurbanes: “Tenim la sort de poder recollir al matí la carxofa i al migdia la tenim el plat”, ha dit “supersatisfet” de tota la tasca que l’entitat està fent. Ribas reconeix que s’ha dinamitzat molt el consum de qualitat de la carxofa amb propostes com les Jornades Gastronòmiques, els ‘Quinto-Tapa’ o els mercats de pagès, sobretot, diu, en el cas de El Prat on no només triomfa la carxofa sinó també les excel·lents faves que es porten del Parc Agrari. Per tot, el tinent d’alcalde de ‘lÀrea d’Urbanisme i Medi Ambient, Sergi Alegre, va definir El Prat com a nexe referent en aquest sector del turisme gastronòmic.

I és que, segons els organitzadors, serà segurament l’edició de més qualitat gastronòmica dels set anys, el que permetrà novament atraure a clients de fora del territori, tal i com es recull de l’experiència de restauradors en altres anys. De ser així, de ben segur es supera la xifra dels 4.000 menús venuts a l’edició anterior.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios