www.elllobregat.com
La carxofada de Sant Boi ascendeix a l’excel·lència gastronòmica
Ampliar

La carxofada de Sant Boi ascendeix a l’excel·lència gastronòmica

viernes 04 de marzo de 2016, 12:29h

Restauradors del col·lectiu Sant Boi Degusta oferiran el dia 20 de març un menú gastronòmic comú enlloc de les tradicionals tapes de carxofa

Urimaki de tempura de carxofa amb romesco i embolcall de pernill ibèric; trinxat santboià de carxofa amb botifarra de Perol i reducció de mistela; minihamburguesa de vedella i carxofa amb maionesa de carxofa; caneló de bacallà i carxofa amb salsa cremosa de carxofa i pernil ibèric; arròs de sèpia amb carxofa; i, per últim, una magdalena de maduixa i carxofa de postres. Aquest serà el menú degustació de cinc plats que enguany es podran adquirir (amb el preu de 10 euros) a la tradicional ‘Carxofada de Sant Boi’, que es celebrarà a la Rambla Rafael Casanova el 20 de març. Canvi de model, doncs, que eleva –tal i com mereix el producte- aquesta festa santboiana a la lliga de l’excel·lència gastronòmica. “Estem molt centrats en una estratègia de promoció de la ciutat amb elements que són singulars i ens identifiquen en relació a altres territoris del país. Entre aquestes singularitats, per suposat, està la nostra aposta pel Parc Agrari i el nostre producte estrella, que és la carxofa”, ha dit l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, a l’acte de presentació de la 17a Carxofada de Sant Boi.

Precisament per això, l’antiga festa emmarcada només en un sol dia té els dies comptats. La vigent edició ja ha fet un salt per convertir març en el mes gastronòmic de la carxofa a Sant Boi amb innumerables iniciatives que es duran a terme durant tot el mes, amb la carxofa com a protagonista, en una nova proposta que s’haurà de consolidar a la pròxima edició. Passeig en bicicleta pel Parc Agrari, tallers de cuina saludable per nens i nenes, tallers d’hort urbà, un showcooking són només alguns exemples del que es courà a Sant Boi al llarg d’aquest mes de març, així com altres propostes d’entitats i comerços com la curiosa proposta de la fruiteria ‘Collita’, que organitzarà un sorteig en el que entregarà a la persona guanyadora el seu pes en carxofes. D’altra banda, la festa es casa amb la cultura amb l’exposició ‘Temps de Carxofa’ i amb l’actuació musical de diferents grups al llarg del mes de març, així com el dia 20 en un escenari que s’ubicarà a la plaça de l’Ajuntament. Tot amb l’objectiu d’oferir una proposta col·lectiva i que vincula al màxim d’actors de la ciutat siguin o no del món gastronòmic.

En aquest sentit, sota aquest esperit col·lectiu parteix la nova proposta dels restauradors: “La unió fa la força i entre tots podem oferir un menú molt millor. Ara esperem que la gent vingui als nostres locals, a casa nostra, a tastar el que estem fent. Que vegin que estem treballant amb productes de proximitat tot l’any, no només la carxofa, perquè tenim el camp molt a prop”, ha explicat Albert Mendiola, xef del Restaurant Marimorena i membre del col·lectiu Sant Boi Degusta. La nova proposta de menú, lluny del frenesí obligat que generava les tapes particulars de cada restaurant, permetrà mostrar en directe la cuina de les cinc propostes culinàries, oferir informació sobre els productes, sobre els restaurants i, en definitiva, millorar la interacció amb el ciutadà.

Per acabar l’acte, l’Ajuntament de Sant Boi ha entregat un distintiu de reconeixement al periodista gastronòmic d’Abrera, Josep Sucarrats, director de la Revista Cuina, per la seva feina i el seu suport en incentiva el producte i la festa al llarg dels anys. “Hem vist en aquesta aposta de Sant Boi per aquest producte de qualitat tant propi i tant singular una aposta brillant. Ha estat una festa que ha anat creixent; nosaltres hem arrossegat lectors nostres de Barcelona o d’altres espais veïns que s’han trobat amb una sorpresa i amb un atractiu i que no sabien que hi havia aquesta relació entre Sant Boi i el món rural, la pagesia i el producte de qualitat. Estem al costat de Barcelona i, de vegades, sembla que s’ha d’anar llunyíssim de la ciutat per trobar un bon producte. I això, vosaltres que sou d’aquí, ja sabeu que no és així”, ha dit Sucarrats.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios