www.elllobregat.com
La resposta de l'Ajuntament, feta durant una campanya de neteja al barri, arriba just dies després de la manifestació organitzada per l'AAVV Camps Blancs
Ampliar
La resposta de l'Ajuntament, feta durant una campanya de neteja al barri, arriba just dies després de la manifestació organitzada per l'AAVV Camps Blancs

Sant Boi cedirà el solar de l’antiga Escola Milà i Gelabert perquè es pugui construir una residència de gent gran al barri de Camps Blancs

viernes 11 de marzo de 2016, 19:00h

L’Ajuntament recull la demanda de l’AAVV Camps Blancs després de la manifestació organitzada al barri

Pocs dies després que l’Associació de Veïns de Camps Blancs organitzés una protesta al barri amb un centenar de persones i després de portar la seva reivindicació al Ple municipal, l’Ajuntament els garanteix que cedirà a la Generalitat l’antic espai de l’Escola Milà i Gelabert per construir una residència de gent gran al barri. Així ho ha avançat l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, aquesta mateixa tarda: “L’AAVV Camps Blancs creu que al barri hi ha una alta població de gent gran i creu que és necessari una residència de gent gran. Ens vam seure, van venir al plenari, i nosaltres els acompanyarem. L’únic que podem fer, perquè és competència de la Generalitat, és la cessió d’uns terrenys perquè la Generalitat decideixi”.

Actualment, en aquest espai, es troba la seu de Protecció Civil, entre altres serveis, els quals serien desallotjats en el cas d’haver-se de construir la residència. Aquesta decisió, però, depèn exclusivament de la Generalitat de Catalunya.

En tot cas, l’AAVV Camps Blancs crema una etapa més en el seu objectiu d’aportar al barri aquest equipament, cada vegada, més necessari a les nostres societats per l’envelliment de la població.

Conscienciar, l’única manera de mantenir net l’espai públic

L’avenç de la notícia en relació a la residència l’ha fet Moret, precisament, al barri de Camps Blancs, on s’ha iniciat la campanya ‘Amb tu, un barri més net!’. En el marc del projecte ‘L’Alcaldia als Barris’, Moret ha encetat avui una nova iniciativa per conscienciar i educar sobre la necessitat de mantenir net l’espai públic, una de les demandes més recurrents dels ciutadans. Així, Moret s’ha envoltat de nens i nenes de l’Esplai Eixida amb l’objectiu “de sensibilitzar a la ciutadania perquè cuidi de l’espai públic”.

D’aquesta manera, Sant Boi reforça la via educativa i preventiva per millorar en la neteja de l’espai públic, ja que la via coercitiva, es reconeix, que no acaba de funcionar: “La idea és que, evidentment, no volem apostar només per aquesta via coercitiva que sí que mantenim amb una ordenança de civisme i de tinença d’animals; i que parla de sancions per no recollir els excrements. Però no volem focalitzar la nostra acció exclusivament en la sanció. El més important és comprometre a la ciutadania i conscienciar-la per cuidar de l’espai públic, que és de tots”, ha dit Moret.

En relació amb la reducció d’excrements, Moret considera que les zones d’esbarjo per animals ha estat tot un èxit, però que la reducció d’excrements ha estat més aviat tímida. “Tenim molt recorregut per fer”. Demà dissabte, precisament, Sant Boi obrirà a Marianao una nova zona d’esbarjo, després de la remodelada a la zona de la Muntanyeta. L’objectiu, aportar als barris una o dues zones d’esbarjo per animals.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios