www.elllobregat.com

Unió de Pagesos renova l’hegemonia sindical

miércoles 16 de marzo de 2016, 04:34h
Per sisena vegada consecutiva, el sindicat Unió de Pagesos (UP) serà el màxim representant del món agrari després de guanyar les eleccions sindicals del camp amb un 56,77% dels vots totals, sent, en aquest sentit, la província de Barcelona, la segona on més quota de vots percentuals ha obtingut el sindicat només després de Tarragona.

Segons els resultats oficials de la conselleria d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, segueixen a UP els sindicats de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) amb un 27,60% i Asociación Agraria-Jóvenes Agricultores (ASJA) amb un 12,73%. Tot i aquesta quota, aquest tercer sindicat no arriba al llindar del 15% necessari i, per tant, es queda sense representativitat.

Pel que fa la participació, es dóna una notable davallada en front els comicis agraris del 2011 i passa de 59,48% a un 53,98%, quasi sis punts percentuals menys. La consellera titular del Departament, Meritxell Serret, per la seva part, ha valorat positivament el desenvolupament de la jornada i ha qualificat el sector agrari com a “un sector estratègic per al futur del nostre país, un sector que produeix aliments i preserva l’equilibri territorial i el desenvolupament econòmic, social i mediambiental”. “Entre tots hem de sumar i fer estratègies conjuntes”, ha dit, per tal d’assolir els diferents objectius que passen per comptar amb un sector dinàmic i competitiu. I en aquesta línia, el nostre territori té òbviament un paper fonamental ja que comptem amb la segona zona més fèrtil de tota Catalunya, després només de la zona del Segre. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios