www.elllobregat.com
Societat Civil Catalana reivindica a Sant Vicenç dels Horts el respecte als símbols constitucionals
Ampliar

Societat Civil Catalana reivindica a Sant Vicenç dels Horts el respecte als símbols constitucionals

lunes 11 de abril de 2016, 10:09h

SCC considera que la seva reivindicació no es tracta de cap “guerra de banderes” sinó de complir la llei

“Front la independència, resistència”. Amb aquest lema, Societat Civil Catalana ha congregat a Sant Vicenç dels Horts -municipi governat des de 2011 per ERC, primer amb l’actual vicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras com alcalde i ara amb la republicana Maite Aymerich- a desenes de ciutadans vicentins per reivindicar el respecte als drets i símbols constitucionals comuns com són les banderes de Catalunya, Espanya i de la Unió Europea.

L’acte s’ha organitzat a la Plaça de la Vila davant de l’Ajuntament, edifici que no compta amb cap bandera, després que el Govern municipal de Junqueras decidís retirar-les. En aquest sentit, el president de SCC, Rafael Banderas, ha defensat que no es tracta de cap “guerra de banderes”, sinó que el que vol SCC es que es compleixin les normes; també les que afecten als símbols. D’altra banda, Arenas ha fet una crida a la resistència davant l’independentisme, assegurant, “que al final vencerem”. En aquest mateix sentit s’ha expressat el vicepresident de l’entitat, Joaquim Coll: “Resistir és vèncer a l’hegemonia del nacionalisme [...] Resistir és ser tan tossut i tenaç com l’independentisme. A nosaltres ens dóna igual la propaganda secessionista, resistirem a ella; com en el País Basc va resistir a la proposta de referèndum d’Ibarretxe i ara el secessionisme està a mínims històrics”.

Per la seva part, el secretari de Societat Civil Catalana, José Domingo, ha posat l’èmfasi en que “les lleis estan per complir-se i si no, els polítics que les compleixin han de dimitir o assumir les conseqüències”. L’acte ha comptat amb la presència de diferents regidors del consistori vicentí, entre ells, el líder socialista Miguel Comino, a més de la diputada de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Elisabeth Valencia.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
1 comentarios