www.elllobregat.com

Innobaix, comença el suport a l’emprenedoria per encarar la crisi

El 2009 la crisi encara continuava fent mal de cap a moltes empreses i famílies. És per això que el 3 de novembre de 2009, 25 ajuntaments del Baix Llobregat, més el de L’Hospitalet, la Generalitat, la Universitat Politècnica de Catalunya, empreses, associacions i sindicats es van reunir a Cornellà per posar en marxa Innobaix, una agència d’innovació per a la comarca del Baix Llobregat i els seus voltants.

Concretant una mica més, Innobaix va néixer amb l’objectiu d’impulsar el desenvolupament de la innovació, crear xarxes de col·laboració, programes d’investigació i processos d’innovació entre empreses, agents socials, institucions pedagògiques, universitats, administracions, etc.

El president de l’agència i delegat de la patronal de les petites i mitjanes empreses (Pimec) del Baix, Luis Bahamonde, va sostenir que el Baix és una terra de talent i, per tant, del que es tractava era de “posar en valor tot el talent, l’esforç i la complicitat que tenen els agents socials i econòmics d’aquesta comarca, amb el fi de reduir l’atur i crear ocupació”.

També a Cornellà va tenir lloc la creació del Cornellà Creació-Fòrum, una plataforma de debat i reflexió impulsada pel teixit empresarial de la ciutat amb la finalitat de posar en comú idees i experiències para dinamitzar l’economia local.

El primer ponent d’aquest espai de trobades empresarials va ser Bernardo Hernández, el primer espanyol que va formar part de la cúpula directiva de Google. Hernández va parlar precisament sobre tecnologia i innovació. A la primera edició també van estar convidats el publicitari Lluis Bassat, el premi Nobel d’Economia, Josep Stiglitz, o l’expresidenta de General Electric Espanya i Portugal, Isabel Aguilar, entre d’altres. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios