www.elllobregat.com
L’Exposició Nacional de Roses de Sant Feliu de Llobregat, amb més de 80 anys d'història, és un dels actes culturals més importants de l’any i un dels esdeveniments més emblemàtics de la ciutat.
Ampliar
L’Exposició Nacional de Roses de Sant Feliu de Llobregat, amb més de 80 anys d'història, és un dels actes culturals més importants de l’any i un dels esdeveniments més emblemàtics de la ciutat. (Foto: Ajuntament de Sant Feliu)

Les Festes de Primavera de Sant Feliu de Llobregat fusionen roses i comerç

lunes 18 de abril de 2016, 12:56h

Els dies 6, 7 i 8 de maig la ciutat acull la 58a Exposició Nacional de Roses i la 37a Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat

El món de l’imaginari infantil serà l’eix temàtic de la 58a Exposició Nacional de Roses. Els muntatges i la decoració floral sorprendran el públic amb composicions vistoses que recordaran contes, poemes, cançons o sensacions i descobertes pròpies de la infància. Com cada any, les estances interiors i els jardins del Palau Falguera acolliran l’exposició, que obrirà les portes el divendres 6 de maig, a les 20 h, després del pregó de la Rosa a l’Auditori del Palau, que anirà a càrrec de l’escriptora santfeliuenca, Jenn Díaz.

L’Exposició, organitzada per l’Ajuntament amb la participació de l’Associació Amics de les Roses, permetrà veure i olorar més de 10.000 roses de més de 250 varietats diferents. L’entrada a l’Exposició és gratuïta i l’horari de visita és divendres, de 20 a 21 h, i dissabte i diumenge, de 10 a 21 h.

Xerrades, demostracions florals i concursos de roses

En el marc de l’Exposició Nacional de Roses s’organitzen conferències, demostracions d’art floral i tallers de roses per a infants i adults.A més, se celebren diversos concursos de roses on hi participen tant professionals com amateurs. També hi ha una zona dedicada a l’artesania d’elements amb roses, així com una exposició d’aquarel·les de Rafael Plaza i l’exposició del 55è Concurs de fotografia Rosa d’Or.

Aquest any repeteix ‘El laboratori de Pere Dot’, espai on es podrà veure una col·lecció dels rosers que es cultiven al Roserar de Dot i de Camprubí.

Visites guiades al Roserar de Dot i de Camprubí

El parc del Roserar de Dot i de Camprubí, ubicat al barri de les Grases, és un altre dels escenaris de les Festes de Primavera. L'Ajuntament organitza visites guiades per conèixer aquest espai natural que compta amb més de 350 varietats de rosers. Un trenet portarà gratuïtament la ciutadania des de l'entrada de l'Exposició Nacional de Roses i fins al roserar, en horaris d’11 a 13 i de 17 a 20 h.

Degustació de roses i flors

Durant el cap de setmana diversosrestaurants i pastisseries oferiran en els seus menús els plats que van presentar en les Jornades gastronòmiques ‘La Cuina de les Roses’ celebrades a l’abril. Es tracta de l’únic certamen gastronòmic on les roses són les protagonistes de totes les receptes de cuina (www.lacuinadelesroses.cat).

La Fira, l’aparador del comerç surt al carrer

La 37a Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat omplirà els principals carrers del centre de parades i estands amb productes de tota mena. A la plaça de la Vila, comerços i empreses ensenyaran com han integrat la rosa en els seus productes i serveis. Allà també hi haurà l’estand del Consorci de Comerç i un espai d’activitats per fer exhibicions.

Precisament, el Consorci de Comerç i el Cercle de Belles Arts engeguen enguany el concurs d’aparadors “Art a les botigues”, on comerciants i artistes treballaran plegats per sorprendre el públic amb originals decoracions en els establiments.

Activitats per a tothom, música, sostenibilitat i gastronomia

Com cada any, en el marc de les Festes de Primavera s’organitzen moltes activitats culturals i de lleure com cercaviles, sardanes, teatre... En destaca la Mostra d’Activitats i Folklore Tradicional i Popular, el Festival Buti+Farra+Sound, el Firajoc, al parc Nadal, i el Firesport, al col·legi Verge de la Salut.

L’Escola Municipal de Música tornarà a tenir un estand, on es faran actuacions dels alumnes. També repeteix la Fira Verda, a través de la qual es difondran bones pràctiques en sostenibilitat ambiental, com ara els horts urbans.

El recinte firal també comptarà amb l’espai El Tast i la Mostra de vins, caves i gastronomia, ubicats al passeig Bertrand, on es podrà menjar, beure i gaudir d’actuacions musicals.

La ràdio, en directe

L’emissora municipal, Ràdio Sant Feliu, que enguany compleix 35 anys, també tindrà un estand a la plaça de la Vila, des d’on oferirà una programació especial amb motiu de les Festes.

Consulteu el programa a www.santfeliu.cat/festesdeprimavera

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios