www.elllobregat.com
Sant Andreu de la Barca porta vuit anys sense patir cap accident de trànsit mortal

Sant Andreu de la Barca porta vuit anys sense patir cap accident de trànsit mortal

martes 26 de abril de 2016, 09:34h

La memòria de la Policia Local de la ciutat recull un descens dels delictes contra les persones del 25%

Els accidents de trànsit continuen sent un dels càncers de la nostra societat moderna. Tot i els mecanismes de prevenció, ja han mort a Catalunya més d’una cinquantena de persones a les carreteres. És, per aquest motiu, encara més meritòria la dada que es desprèn de la darrera memòria de la Policia Local de Sant Andreu de la Barca. Un any més, la ciutat baixllobregatina ha tancat l’any 2015 sense cap víctima mortal de trànsit al seu terme municipal; i ja van vuit consecutius.

Segons l’inspector en cap de la Policia Local, Jordi Bernat, hi ha dos motius fonamentals: “Aquesta situació ve donada per la planificació que s’ha fet als carrers de la ciutat i pels controls que es fan de manera periòdica”. En aquest sentit, Bernat ha defensat un model de policia de proximitat i ha destacat “l’esforç que s’ha fet els darrers anys per consolidar les relacions amb les associacions de veïns i les entitats socials i culturals, mantenint reunions periòdiques per conèixer els problemes específics dels barris, estudiar-los i buscar solucions”.

Així ho ha dit durant la Junta de Seguretat Local, com dèiem, on s’ha presentat la memòria del cos. Segons les dades, Sant Andreu de la Barca ha reduït en un 0.77% els delictes coneguts al llarg del 2015. Destaca, però, el descens notable dels delictes contra les persones que cauen en un 25,70%. “La ciutat viu una situació estable malgrat la greu crisi econòmica que hem passat els darrers anys”, ha dit l’alcalde del municipi, Enric Llorca.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios