www.elllobregat.com
L’Hospital de Viladecans estarà enllestit l’estiu de 2019 després d’una inversió de 55 milions d’euros
Ampliar

L’Hospital de Viladecans estarà enllestit l’estiu de 2019 després d’una inversió de 55 milions d’euros

jueves 28 de abril de 2016, 18:45h

El Govern de la Generalitat ha confirmat avui l’inici de les obres de reforma i ampliació “sigui quina sigui la situació pressupostària” del 2017

El calendari perquè el futur Hospital de Viladecans sigui una realitat es comença a concretar. El conseller de Salut, Antoni Comín, ha visitat avui l’equipament sanitari i ha mostrat el seu compromís per tirar les obres de reforma i ampliació endavant “siqui quina sigui la situació pressupostària” de l’any 2017. “Estem fent una aposta de compromís total i absolut amb l’Hospital de Viladecans”, ha assegurat en referència a una llarga reivindicació de veïns, pacients i alcaldes de la zona.

D’aquesta manera, segons Convergència Democràtica de Catalunya del Baix Llobregat, el Govern de la Generalitat podria tenir enllestit el nou equipament la primavera-estiu de 2019 després d’una inversió total estimada d’uns 55 milions d’euros. El nou hospital tindrà així una superfície de 27.000 metres quadrats i 152 llits d’hospitalització en resposta al pla funcional de l’equipament sanitari de referència pels municipis de Viladecans, Gavà, Castelldefels, Begues i Sant Climent.

Segons la previsió, l’adjudicació de la redacció del projecte executiu s’haurà de donar entre el mes de setembre i finals d’any, fent la licitació posteriorment. “Normalment aquest tipus de licitacions estan condicionades a la situació pressupostària del moment. Però aquest cop no serà així. Es faran segur”, ha destacat el conseller Comín. El termini d’execució estimat és de 30 mesos d’obres.

D’altra banda, Comín ha assegurat que s’invertirà un total 1,9 milions d’euros en el marc del pla de xoc del Departament de Salut; 1,5 milions més per a una nova àrea de gabinets intervencionistes a la tercera planta del centre actual i que constarà de tres sales d’endoscòpia i un quiròfan per a una cirurgia menor –podrien entrar en funcionament a finals d’any- i, per últim, la inversió d’1.125.000 euros per l’adequació de la plantilla que “actualment està molt ajustada”.

Per donar a conèixer totes aquestes novetats, CDC del Baix Llobregat ha encetat avui una campanya sota el lema ‘Tindrem nou hospital! L’Hospital de Viladecans serà més gran i estarà més ben equipat’.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios