www.elllobregat.com

Ser ultra local per ser universal

Por Josep Ramon Mut
martes 03 de mayo de 2016, 06:42h
“Ser ultra local per ser universal”, aquesta era una de les màximes de Salvador Dalí, i aquesta és una de les màximes imprescindibles per tal d’entendre el que passa al món.

Certament, pot semblar contradictori, però res més allunyat de la realitat, sense conèixer l’entorn més pròxim és impossible entendre allò que passa a terres llunyanes. Necessitem saber què passa al nostre municipi o a la nostra comarca, però malauradament a vegades és més fàcil saber el que ha succeït a l’altra punta del món, abans que no pas saber el que ha passat al costat de casa nostra.

I és per això que necessitem de mitjans com “El Llobregat”, aquest mitjà amb el qual tinc l’honor de col·laborar, doncs sense publicacions que informen de les notícies que ens toquen de més a prop, seria impossible saber de les qüestions que més ens afecten, i que més repercussió tenen sobre les nostres vides.

Però les publicacions com “El Llobregat” no només serveixen per informar-se d’allò més proper, també de retruc serveixen per dinamitzar el comerç i les entitats de la comarca.

Quan s’informa d’una activitat feta per una entitat, provoca que automàticament aquella associació tingui l’altaveu que li cal per difondre i explicar allò que bonament fa, i a més, automàticament es produeix un benefici per a la pròpia entitat, doncs fa que molta gent ho conegui i s’apunti a col·laborar, generant així cohesió social, i també provoca que gent de municipis veïns hi vagin a l’activitat organitzada, dinamitzant mínimament l’economia del municipi. Poso per exemple, si s’informa de l’actuació castellera dels Matossers de Molins de Rei, provoca que per una banda la gent de Molins conegui de les activitats de la seva entitat i es pugui animar a participar, i per una altra provoca que gent de municipis del voltant s’apropi a veure l’actuació i es pugui quedar a dinar o prendre quelcom.

Podria dir-se que és el peix que es mossega la cua, sense gent que aposti per promocionar allò més local no hi ha possibilitat de dinamitzar les nostres viles i ciutats, i és per això que tots i totes hem de saber treballar per no perdre mitjans locals i comarcals, i en tot cas mai oblidar ni d’on venim ni que ha de ser allò que més ens ha de preocupar.

En definitiva, aquest escrit vol ser un reconeixement a totes les publicacions locals, comarcals i en especial a “El Llobregat” que aquest any fa deu anys des de la seva primera publicació, que de forma desinteressada i amb molt d’esforç segueixen informant-nos de la nostra realitat. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios