www.elllobregat.com
Els Castellers de Cornellà, a la imatge durant un assaig, han apadrinat en més d'una ocasió a altres colles de dins i fora del territori
Ampliar
Els Castellers de Cornellà, a la imatge durant un assaig, han apadrinat en més d'una ocasió a altres colles de dins i fora del territori (Foto: Imanol Crespo)

Chenoa i Els Catarres, principals atractius musicals del Corpus de Cornellà

jueves 26 de mayo de 2016, 10:14h

La colla castellera de la ciutat serà l’encarregada avui d’obrir les tradicionals festes cornellanenques amb el pregó, al balcó de l’Ajuntament, en commemoració del seu 25è aniversari

Tot i que fa tot just una setmana que la ciutat de Cornellà celebra l’aperitiu de les festes amb activitats lúdiques i culturals de tot tipus, és avui quan la ciutat es posa de gala per gaudir de la tradicional Festa Major del Corpus, que fins el 29 de maig omplirà els carrers de la nostra ciutat gran. Els Castellers de Cornellà seran, avui, els encarregats de donar el tret de sortida a quatre dies de festa amb un pregó molt especial per ells, donat que celebren les seves bodes de plata: 25 anys de castells d’una de les colles més importants del territori, madrina de fet de moltes altres agrupacions locals. Serà, com és habitual, al balcó de l’Ajuntament a les 21:15 hores, des d’on s’iniciarà el Corndefoc 2016 amb les colles i bèsties de foc.

A partir d’aquí, com dèiem, quatre dies de festa on la música serà, evidentment, una de les protagonistes. En aquest sentit, Chenoa i Els Catarres seran els dos grans cap de cartell amb les seves respectives actuacions reservades per dissabte i diumenge, respectivament, a l’escenari de la Plaça Catalunya. També passaran per Cornellà artistes i grups com Aina, Amelie, Xuso Jones (divendres 27 de maig), Molly Varlet (dissabte 28) o Círculo Rojo (diumenge 29). Destaca, d’altra banda, el Nit Sounday (dissabte a les 22 hores, al Parc Esportiu Llobregat) que començarà amb una mostra de danses urbanes de les escoles de la ciutat i acabarà ben entrada la mitjanit amb l’actuació de diferents djs que amenitzaran la festa cornellanenca: Dj Albert González, Speaker Pep Callau, Xanquers, Dj Joan Blanchadell i Drumshow Fills de la Flama.

D’altra banda, entre les novetats, trobem la proposta de la ja estesa festa ‘Holi Dolly’, un festival inspirat en un ritual hindú que consisteix en ballar i tirar-se pols de colors com símbol d’alegria i felicitat (dissabte 28, al Parc Esportiu Llobregat) i que enguany arriba a la ciutat baixllobregatina.

Amb tot, més d’un centenar d’actes que combinen tradició i cultura, però també valors solidaris i de convivència. És per això que l’Àrea de Politiques d’Igualtat, en col·laboració amb la Plataforma Ciutadana contra la Violència Masclista de Cornellà, ha promogut la campanya ‘Per unes festes igualitàries i lliures de sexisme’ a favor d’unes relacions lliures, respectuoses i contra les agressions sexuals, racistes i LGTBifòbiques. Aixi, es repartiran 5.000 polseres amb el lema de la campanya a les carpes instal·lades pels concerts musicals.

Com sempre, les festes acabaran amb l’espectacle de focs d’artifici diumenge a les 23 hores al Mirador de la Torre de la Miranda.

Veure programa complet.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios