www.elllobregat.com

O els pressupostos antisocials o el ‘procés’

Por Vidal Aragonés
martes 14 de junio de 2016, 05:34h
Les properes setmanes es desenvoluparà un debat sobre allò que no són únicament comptes sinó model de país i les polítiques que determinen el grau de benestar o patiment de 7 milions i mig de persones.

El punt de partida d’una pretesa negociació és la presentació per JxSí d’uns nous pressupostos antisocials: no únicament no es reverteix cap privatització sinó que consolida una política tributària no redistributiva i un model neoliberal, essent les partides d’habitatge, sanitat i protecció social inferiors a les del 2015. Alhora, CDC inicia una dinàmica discursiva en què l’esmena a la totalitat de la CUP la volen transformar en una voluntat de fer descarrilar el «Procés».

En definitiva el que demana CDC és que la CUP incompleixi el seu programa i compromisos amb les classes populars mentre ells han incomplert pràcticament tot el que es derivava de l’Acord del 9-N: desconnexió i incompetència del Tribunal Constitucional, així com l’Annex de caire social. El plantejament cupaire es situa en una lògica clara: superació del topall de dèficit públic prefixat per PP, PSOE i CDC seguint el dictat de la UE per abandonar l’austericidi que situa el 20% de la població a la pobresa. Allò que semblaria tan radical ho ha fet el PP els darrers anys però no pas amb l’objectiu de desenvolupar polítiques socials i d’equitat sinó per consolidar el seu model social.

Lluny d’uns pressupostos que trenquin amb l’austericidi JxSí ni tan sols ha volgut incorporar simples mesures redistributives com l’augment de l’IRPF a les rendes altes o l’augment dels impostos de donacions o patrimoni. Únicament acabaran oferint engrunes alhora que voldran recuperar aquelles lleis que ha suspès el TC sabent que arribat el moment no hi haurà valentia per fer-les efectives mitjançant la desobediència. Uns pressupostos de retallades que, lluny de ser motor del «Procés», impedeixen que s’eixampli el suport al mateix. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios