www.elllobregat.com
A l’estació La Molina, impossible avorrir-se

A l’estació La Molina, impossible avorrir-se

martes 14 de junio de 2016, 05:50h
L’estació degana obre la seva temporada d’estiu amb una infinita gama de propostes adaptades a tots els públics

Podríem anar tots els caps de setmana de l’estiu i podríem fer, cada dia, alguna activitat diferent. De fet, si ens escapéssim entre setmana, segurament, també ho aconseguiríem. La Molina, estació degana i de referència de l`àmbit metropolità, inicia la seva temporada estiuenca, com és habitual, amb un ampli ventall d’activitats lúdiques i esportives adaptades a tots els públics. Són tantes que converteix l’estació del Grup Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya en un espai excel·lent i, a la vegada, pràcticament infinit pel seu goig, el que la fa encara més interessant.

Plena de novetats
L’apertura s’ha donat aquest 4 de juny en una jornada festiva coneguda com l’Opening Day i que ha servit per aplegar els primers assistents de la temporada. Entre les novetats d’enguany es troba la zona de Trampolí amb l’obertura del Telecadira, amb nous circuits de BTT i de descens de nivell fàcil. Alhora s’amplia el Circuit d’Interpretació de fauna, amb sis nous animals, fent d’aquesta ruta una passejada ideal per a tota la família. D’altra banda, La Molina ha presentat una nova proposta que combina gastronomia i esport d’alta muntanya sota el nom ‘Cerdanya Happy Walking’. L’acte, celebrat el 12 de juny, ha consistit en una excursió adaptada on, a més, s’ha degustat cervesa Genciana i formatge en un entorn privilegiat.

Tot sota aquest objectiu de la divisió d’FGC de Turisme i Muntanya d’apropar les estacions a la ciutadania no només a l’hivern amb els esports d’esquí, sinó també durant l’estiu i la resta de l’any. Les estacions d’esquí han passat a ser, doncs, estacions de muntanya, un objectiu assolit com mostra l’àmplia gama d’activitats que s’ofereixen.

Sobre tres comarques
En aquest sentit, el telecabina és el punt de referència de les activitats d’estiu. És la via d’accés al Bike Park i la passejada ideal fins a la zona més alta de l’estació, el refugi Niu de l’Àliga. Supera un desnivell de 700 metres i permet la visió panoràmica de la Cerdanya, però també del Berguedà i el Ripollès. Una estampa sensacional. Per arribar-hi s’agafa el Telecabina que deixa a la cota 2.340 m, des d’on es fa l’ascensió a peu, que dura una mitja hora fins al cim. El refugi està situat a 2.537 m i ofereix servei de bar, tast de vins i restaurant gastronòmic amb menús de muntanya i també entrepans. Des d’aquí, a més, es pot entrar a la ruta dels vuit refugis del Parc Natural Cadí-Moixeró ‘Ultra Pirineu’.

Practica esport...
L’esport i, en concret, el ‘Bike Park’ és l’altre gran atractiu per deixar-se l’adrenalina sobre BTT. La Molina ofereix circuits de descens (nou descensos per a freeriders amb 22 km de recorregut de diferents dificultats); zona freestyle i woodpark; el Txiquibikepark Bosquet; o els 11 km de circuits cross-country per pedalar amb tota la calma del paisatge. A més, està l’escola i el Centre d’Esport Adaptat per a la pràctica esportiva per a persones amb alguna discapacitat.

Si, en canvi, no sou d’anar sobre rodes, són moltes les altres opcions: tennis, fitness, piscina climatitzada a 1.800 metres d’altura, parc d’aventures amb tirolines i ponts tibetants, passeig en segway, quads, nòrdic walking, múixing o, simplement, gaudir del circuit termal en plena natura, que segur ajuda a oblidar qualsevol estrès.

...i gaudeix
El més important és passar-ho bé, de fet. Per aquest motiu, hi ha tota una part lúdica ubicada a la zona del Llac, l’altre epicentre de La Molina. L’estació d’FGC disposa d’una zona per nens de 4 a 12 anys amb diferents jocs –també d’aigua- perquè puguin gaudir de l’estiu en plena natura; pista de vòlei, barques i patinets d’aigua, pons per fer un tranquil passeig o, fins i tot, làser combat. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios