www.elllobregat.com

Contra l’especulació, fem comarca: #SalvemLH

Por Vidal Aragonés
jueves 07 de julio de 2016, 03:36h
El passat 11 de juny, centenars de persones recorrien els carrers de l’Hospitalet convocades per la plataforma No Més Blocs, en contra del Pla Director Urbanístic Gran Via-Llobregat.

El PDU Gran Via és un pla urbanístic que, havent estat elaborat sense cap mena de participació per part de la ciutadania, pretén carregar-se la darrera zona agrícola de l’Hospitalet, Cal Trabal, tot aixecant-hi fins a 26 gratacels. El model capitalista d’economia especulativa, que ja ens ha deixat arreu del Baix Llobregat un bon grapat d’edificis buits o a mig construir i un ingent deute als nostres ajuntaments mentre els bancs segueixen fent gent fora de casa seva, continua reproduint-se.

Per si no en teníem prou amb altres actuacions com el PDU Delta (‘Eurovegas 2’), seguim ben lluny de concebre el nostre Delta com un autèntic pulmó verd, un espai d’oci col·lectiu i públic i economia productiva real a través de la pagesia. Generar llocs de feina amb models alternatius com el cooperativisme o l’autoocupació és possible si posem les necessitats de les persones per sobre dels interessos econòmics; si passem d’un model competitiu i excloent a un model basat en la justícia social i la igualtat d’oportunitats real.

A una ciutat com Cornellà, la segona per densitat de població de la comarca precisament per darrere de l’Hospitalet, amb tres centres comercials i amb una darrera zona agrícola ben petita, desprotegida fora del Parc Agrari i amenaçada per l’ARE Ribera-Salines, sabem bé què significa això per a l’Hospitalet i per la gent que hi viu. Tot això, per no parlar de com ens afecta a la resta del Baix Llobregat, que cada cop més és una combinació de ciutat dormitori, mega centre comercial i abocador de Barcelona. Un indret on cada cop hi ha més ciment sobre el verd i on se’ns impedeix poder tenir una vida digna a la majoria de la població.

Stop PDU Gran Via! No més blocs! III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (3)    No(0)

+
0 comentarios