www.elllobregat.com
Ecologistes en Acció reconeix la qualitat natural de les platges de Viladecans
Ampliar

Ecologistes en Acció reconeix la qualitat natural de les platges de Viladecans

miércoles 27 de julio de 2016, 09:53h

Les platges de Cal Francès i del Remolar són les úniques de la província de Barcelona que reben el distintiu de ‘Platges Verges’ de l’entitat ecologista

La transformació del litoral baixllobregatí ha estat a les darreres dècades inqüestionable. Parlar de qualitat no només és parlar de Castelldefels i de Gavà, que han estat les destinacions d’estiu per antonomàsia al territori. Des de fa anys, les platges de Viladecans i El Prat s’han convertit en una excel·lent alternativa, a més, amb un estil que cuida i manté l’esperit natural de la zona. De fet, l’èxit d’aquestes platges ha obligat als seus respectius ajuntaments a prendre mesures per controlar la gran quantitat de visitants (l’exemple més evident té a veure amb la gestió de l’aparcament).

En aquest context, Viladecans ha rebut un nou reconeixement, precisament, per la qualitat natural de les seves platges. L’organització no governamental ‘Ecologistes en Acció’ ha escollit les platges de Cal Francès i del Remolar com a ‘Platges Verges’, guardó que anualment entrega. D’aquesta manera, les dues platges baixllobregatines han estat les úniques seleccionades de tota la província de Barcelona que, efectivament, no destaca per la qualitat natural de la seva costa amb l’excepció d’aquestes joies que es mantenen al nostre territori.

L’acte de entrega de les banderes ‘verdes’ -que segons l’entitat ecologista tenen l’objectiu “de posar en valor i felicitar des del punt de vista ecològic i de preservació del Medi, els esforços de municipis i entitats socials per mantenir les platges dels seus termes municipals amb el seu estat natural, protegides d’agressions tant urbanístiques com industrials”- s’ha celebrat a l’Ajuntament d’Alcanar on també s’ha reconegut el litoral de ciutats catalanes com l’Ametlla de Mar, Tarragona, Deltebre, L’Ampolla, Creixell, Torredembarra o Vilanova i La Geltrú.

Aquest reconeixement, doncs, es suma al distintiu de qualitat Sicted -un segell de la Secretaria d’Estat de Turisme i que lliura el Consorci de Turisme del Baix Llobregat- que La Murtra va rebre com a destinació turística de qualitat. En total, a tota la comarca es van entregar 41 distintius de qualitat.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios