www.elllobregat.com

11-S: Referèndum, procés constituient i rescat social

Por Vidal Aragonés
jueves 01 de septiembre de 2016, 08:27h
El govern espanyol del PP i el govern de la Generalitat liderat per CDC (ara PDC), com a mers executors dels dictats neoliberals de la Troika, s’entenen molt bé quan es tracta de drets socials, drets fonamentals i model econòmic.

Davant les repetides majories de dretes al Congrés que imposen reformes exprés de la constitució per prioritzar el pagament del deute o que prohibeixen referèndums, moltes catalanes opten cada cop més per una alternativa en clau sobiranista. L’alternativa, però, no vindrà en cap cas de la mà de la dreta que hi ha al capdavant de Junts pel Sí.

Una dreta que va rebutjar la convocatòria d’un autèntic referèndum unilateral el 9N o que, l’endemà d’aprovar una resolució al Parlament per no reconèixer la legitimitat del TC al·lega que tot plegat no era més que un «desig» o desenvolupa una Agència Catalana de Seguretat Social com un organisme autonòmic i sense més drets que els existents.

Mentrestant, les polítiques conservadores i antisocials, incrementen en nivell de pobresa extrema i no garanteixen uns serveis públics dignes. Si el “procés” no planteja una perspectiva clara d’un model de societat que garanteixi vida digna per tothom no tindrem les majories necessàries per l’alliberament nacional. No es tracte que alguns volem fer la revolució, simplement que no acceptarem mai les seves polítiques d’austericidi, considerant fonamental un Pla de Rescat Social per sumar en l’alliberament nacional.

Davant de tot això, l’alternativa per avançar cap a la República és ben clara: cal un procés constituent en què, com a poble, exercim la nostra sobirania i puguem pensar i decidir com volem que siguin les nostres institucions polítiques comunes, quin model social i econòmic volem, quina relació preferim amb institucions com la Unió Europea i, a través d’un referèndum unilateral d’autodeterminació, quina relació volem mantenir amb l’Estat espanyol.

Aquesta Diada Nacional de Catalunya, ho tenim clar: referèndum unilateral, procés constituent i Rescat Social. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios