www.elllobregat.com
Els ‘Coet’ es disparen amb el seu primer disc: ‘Passiu-ho bé’
Ampliar

Els ‘Coet’ es disparen amb el seu primer disc: ‘Passiu-ho bé’

jueves 01 de septiembre de 2016, 09:02h
El quintet santboià serà un dels protagonistes del Festival Altaveu després de guanyar el Premi Èxit 2015 del certamen de maquetes en català Sona9, el més gran del país

Surto a la porta de la redacció i veig que comencen a arribar els components de la banda santboiana ‘Coet’, nascuda formalment l’any 2013. De sobte em trobo a Roger Mestres parlant amb la Núria, dels ‘Trau’, la seva sana competència santboiana, que també estarà a l’Altaveu. Elèctric com la seva guitarra, Mestres m’ho vol posar fàcil i em diu els seus titulars: “Nosaltres som Rock amb aroma de carxofa” o “He de dir que els Trau molen, però nosaltres més; i això ha de sortir”, diu entre somriures i to de broma durant l’entrevista. De sobte arriba Jordi Castany en banyador i bicicleta. És la veu cantant, el mirall del ‘heavy’ amb una veu sensacional que permet tancar els ulls i escoltar a Eddie Vedder dels Pearl Jam a Sant Boi. En cotxe, acompanyat, aparca Joaquin Márquez, sempre tímid i a l’ombra com el seu baix, fonamental per marcar la base de la banda.

Durant l’entrevista arribarà el Ricard Ros, amb les seves ‘curres’ i el seu caràcter just oposat al Márquez. No hi ha escalfaments; a la primera pregunta que pot diu la seva. Només ens falta el seu ‘bouzuki’ i Lucho Torres, el bateria, que per problemes a l’esquena ha donat pas, provisionalment, a Jesús Tejada.

Tot i aplegar personalitats i estils musicals ben diferents que van des del folk al grunge o el heavy, aquest quintet santboià encaixa a la perfecció amb una proposta ‘rockera’ que ja va sorprendre amb el Premi Èxit 2015 del Sona9, el certamen de maquetes en català més gran del país. Gràcies a aquest guardó, els ‘Coet’ fan ara un pas més amb la gravació del seu primer treball en estudi i que es presentarà als Jardins de l’Ateneu Santboià durant l’Altaveu: ‘Passiu-ho bé’. “Arrel del Sona9 hem tingut infinita més visibilitat i la conseqüència directe de tenir uns calers per gravar el disc”, diu Roger Mestres. I què millor manera que fer-ho a casa: “Poder presentar el disc a l’Altaveu és una bona punta de llança. El que més il·lusió ens feia era poder presentar el disc a casa; a més, en un festival amb tanta història”, apunta Castany. “Ens alegrem que l’organització hagi valorat aquesta escena musical que hi ha a Sant Boi. Molts cops, l’Altaveu ha estat d’esquenes a la música i a la gent de la ciutat”.

Per viure’ls en directe
Les cançons poden treure el tarannà més crític de la banda amb expressions com “L’alcalde fuma verds” inspirada en la corrupció o l’abús de poder a ‘L’alcalde’ fins a temes més emotius com és ‘Per a mi’. “A les nostres lletres li pots posar moltes cares i això busquem, que siguin obertes i que la gent busqui la seva interpretació”, diu el Ricard. “La cançó és per expressar qualsevol cosa: des de l’amor, un fet històric o que et pica el colze”, comenta Castany entre somriures. “La cançó és lliure. Venim d’un temps que s’ha fet servir la música amb un missatge i un objectiu: esquivar la censura. Ara som lliures de dir i cantar el que volem; sense fer mal a ningú”.

El que sí poden garantir és un directe excel·lent que, de fet, es transmet al seu primer disc i que, actualment, és fonamental per sobreviure en el panorama musical: “Hem volgut reflectir la maduresa de ‘Coet’ amb les cançons que més ens identifiquen. I el que hem intentat és copsar el moment del directe. El disc està gravat en directe per retratar aquest moment, les seves energies, és un moment molt viu”, diu Mestres.

“Ara els grups no es guanyen la vida amb els discos. Si vas a fer un ‘bolo’ per 10 euros i no fas un bon concert, no tornaran. I això corre molt ràpid”, opina Ros. “Una de les gràcies del moment és que tothom ha de tornar a la carretera i que el públic valora que les bandes facin un bon directe, facin escenaris i carrer”.

Partit a partit
I amb aquesta voluntat de portar el rock arreu, els ‘Coet’ (coetrock.cat) continuen ampliant el seu camí, com acostumen a dir els entrenadors, “partit a partit”: “Els objectius han de ser petits; marcar-se un gran objectiu per frustrar-se no cal ni ho fem per això. Que volem donar passos, sí; que volem treballar millor que ahir, sí; que volem fer les coses millor que ahir, sí; però, al final, es tracta de tocar a llocs més ‘xulos’ i amb més gent. És el que ens agrada i d’això es tracta”.

De moment, però, ja han gravat el seu primer disc i els ha contractat l’agència de ‘management’ Panda, molt arrelada al País Basc i Catalunya. I ja se sap: qui passa per l’Altaveu, com la cervesa, triomfa. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios