www.elllobregat.com
Sant Vicenç dels Horts inaugura el seu nou Parc de Bombers Voluntaris
Ampliar

Sant Vicenç dels Horts inaugura el seu nou Parc de Bombers Voluntaris

lunes 19 de septiembre de 2016, 10:14h

Aymerich considera que el nou equipament millora la seguretat del municipi baixllobregatí i els del seu entorn

El centre del territori té des d’aquest cap de setmana un nou parc de Bombers de referència. L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i la Generalitat de Catalunya han inaugurat el nou equipament de Bombers voluntaris, el qual permetrà traslladar la dotació del parc de Santa Coloma de Cervelló a les noves instal·lacions. D’aquesta manera, segons la conselleria, es millorarà l’equidistància entre els actuals parts de bombers de l’entorn i s’afavorirà l’operativitat i la cobertura dins de l’àmbit d’actuació del propi parc i d’influència.

I és que el parc, ubicat a un emplaçament cedit per l’Ajuntament de Sant Vicenç, entre el carrer Masia de Can Coll i carrer Sant Joan, es troba en un punt estratègic pel municipi, però també pel centre de la comarca. Així ho deia l’alcaldessa de Sant Vicenç, Maite Aymerich, que considera que millora la seguretat del municipi i la seva rodalia: “L’emplaçament del parc està en un punt estratègic amb vies de comunicació i connexions a diferents municipis”. “Tots i sortim guanyant”, ha expressat agraint l’esforç de les dues administracions per fer realitat l’equipament.

Un equipament que encetava l’anterior alcalde del municipi, ara vicepresident del Govern, Oril Junqueras: “La història d’aquest parc és la història d’una col·laboració entre administracions que hauria de ser un exemple a seguir”. Per la seva part, el conseller d’Interior, Jordi Jané, posava l’accent en la seguretat: “dies com avui són una necessitat per al país en l’àmbit de la seguretat. [...] Aquest estiu podria semblar que hi ha hagut menys incendis forestals però el cert és que n’hi ha hagut 2.317; 516 més que l’any passat, però gràcies a la tasca dels bombers cap ha sobrepassat les 800 hectàrees”.

D’altra banda, Jané ha fet referència a la difícil situació dels Bombers i ha explicat que el Govern està a punt d’aprovar un Pla Estratègic econòmic pel cos de Bombers i la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments: “És un pla ambició que permetrà una inversió important i necessària. Som conscients dels dèficits i necessitats de mitjans que es mereixen els bombers i el conjunt de la ciutadania”.

Pel que fa l’edifici, comptarà amb una superfície de 586,08 metres quadrats, amb planta baixa, destinada a la zona de vehicles, despatxos i altres equipaments; i una primera planta per la cuina-menjador, sala d’estar, zona de descans, vestidor i serveis.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios