www.elllobregat.com
Macaco, Siniestro Total, Quimi Portet o Martirio, protagonistes de la Festa Major de El Prat

Macaco, Siniestro Total, Quimi Portet o Martirio, protagonistes de la Festa Major de El Prat

viernes 23 de septiembre de 2016, 10:01h

La ciutat potablava enceta aquest vespre la seva festa gran amb la xef Susana Aragón com a pregonera

S’apropa el 27 de setembre, dia de Sant Cosme i Sant Damià, patró de El Prat, i amb ell la seva Festa Major, que comença avui fins el dilluns 26. Una festivitat que, tot i que enguany tindrà que compartir cap de setmana amb la Mercè, aporta un interessant cartell musical, a més de la tradicional àmplia gama d’activitats, sobretot, esportives i culturals que es donen cita al llarg dels quatre dies de festa.

Macaco, Siniestro Total, Quimi Portet, Martirio, La Glamour Band, Molly Varlet o The Risas són alguns dels protagonistes que passaran pels escenaris tant de l’estació de tren com del Parc del Fondo d’en Peixo, que en aquests darrers anys ja s’ha consolidat com un espai musical excepcional amb propostes de primer nivell.

Però la Festa Major és molt més que la part musical. Els ‘potablava’ comencen a treure el cap de la gàbia aquest vespre amb la tradicional cercavila pel centre de la ciutat i el pregó a la Plaça de la Vila, un pregó que anirà a càrrec de la xef d’Slow Food Susana Aragón, que, tot i no néixer a El Prat, és un dels majors actius de la ciutat per la gastronomia de proximitat i de Km.0. A més, molt coneguda i estimada per la seva tasca a restaurants com l’Ona Nuit o el Cèntric Gastro Bar.

Serà el tret de sortida a un divendres que tancarà ben tard al pàrquing de l’estació amb les primeres actuacions musicals: Green Valley, Aspencat i Tapeo Sound System.

La jornada de dissabte, dia fort de la festa, destaca pel complet calendari esportiu i cultural que hi ha, mirall també de la riquesa poliesportiva de la ciutat: el XXVIII Trofeu de Futbol de Festa Major, el 18è Torneig de Golf, el Trofeu de Futbol Sala o la Cursa Ciclista Gran Premi de El Prat són les cites més destacades, a més d’altres competicions relacionades amb la pesca, l’escacs o, fins i tot, el billar de caramboles.

En el marc cultural, volem destacar dues exposicions que es presentaran aquesta mateixa jornada de dissabte com són l’exposició ‘El pas del tren pel Prat’ i ‘Aprenent a mirar, aprenent a fer. 40 anys de formació artística’. En aquest sentit, novament, la ciutat organitza la trobada castellera, és clar, amb la colla de El Prat com a protagonista. A la nit, és el torn del reggae i la rumba de Macaco, cantant espanyol reconegut internacionalment i que va sortir de la música de carrer de les Rambles de Barcelona; i del rock dels històrics ‘Siniestro Total’. Si no els coneixeu, títols coms ‘Bailaré sobre tu tumba’ o ‘Me pica un huevo’ són algunes de les seves cançons famosos.

Per la seva part, al Parc Fondo d’en Peixo, arriba la imatge enigmàtica i sofisticada, amb les seves habituals ulleres fosques, Martirio, que arriba a El Prat acompanyada d’un piano i un contrabaix per celebrar la seva llarga trajectòria als escenaris. El seu primer disc el va presentar l’any 1986, fa tres dècades.

El Prat matinarà diumenge amb la XXX Trobada Gegantera i la 36a Cursa Popular, una de les cites esportives més seguides de tot l’any. Serà una jornada més tranquil·la, però plena d’activitats vinculades a les entitats de la ciutat amb el cant de les havaneres o el ball de sardanes entre algunes de les propostes destacades. Al vespre, al Fondo d’en Peixo, actuarà Nakany Kanté, originària de Guinea Conakry.

Per posar la guinda, diumenge, arriba Quimi Portet per presentar el seu primer disc en solitari: ‘Ós Bipolar’. El guitarrista de ‘El último de la fila’ i mà dreta de Manolo García oferirà la seva àmplia creativitat i imaginació en forma de música, que servirà d’aperitiu de la cloenda de festa. Com és habitual, amb l’espectacle piromusical a l’estació.

Més informació a la pàgina municipal: http://www.elprat.cat/cultura/festa-major

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios