www.elllobregat.com
El Govern de la Generalitat accepta mediar entre l’Ajuntament de Torrelles i Vodafone per trobar un nou emplaçament a l’antena de telefonia
Ampliar

El Govern de la Generalitat accepta mediar entre l’Ajuntament de Torrelles i Vodafone per trobar un nou emplaçament a l’antena de telefonia

martes 11 de octubre de 2016, 19:39h

Tots els grups parlamentaris han entrat una proposta de resolució conjunta després que Vodafone s’oposés als emplaçaments alternatius que va proposar l’Ajuntament

L’oposició ciutadana a la ja cèlebre antena de Torrelles suma una nova bona notícia front l’imperi de Vodafone, que es queda absolutament sol davant la seva infraestructura de telefonia que va instal·lar al passat mes de desembre al costat de l’escola Sant Martí de Torrelles. Segons hem pogut saber, el Govern de la Generalitat ha acceptat mediar entre l’Ajuntament de Torrelles i la companyia de telecomunicacions per tal de consensuar un nou emplaçament de l’antena.

Aquest suport polític de pes arriba després que tots els grups parlamentaris hagin entrat una proposta de resolució conjunta per la qual es demana la retirada de l’antena del costat de l’equipament educatiu. Aquest ha estat el factor fonamental que ha aconseguit un acord unànime al legislatiu català. “Ens hem reunit des de principis de l’estiu amb tots els grups parlamentaris. Al principi, van estar bastant d’acord amb què s’havia de fer alguna cosa. Primer van demanar que s’adherissin a la resolució 1815, que no va prosperar; però, després, vam fer una nova proposta que expressament demanava la retirada de l’antena de l’escola. I en això sí que van estar d’acord fins avui que s’ha sumat l’últim partit, Junts pel Sí”, explica Anna Sells, de la Comissió Fora Antena de l’Ampa de l’escola.

Aquesta resolució, la 1815, de 27 de maig de 2011, de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa, advoca per aplicar el principi de precaució davant els possibles efectes d’una infraestructura de telecomunicacions com aquesta. En tot cas, la Comissió Fora Antena mai ha estat en contra de la infraestructura, simplement, i ho continuen mantenint, que no sigui al costat d’un equipament que acull a nens i nenes del municipi: “Entenem que no es pot anar en contra del progrés. Però, igual que altres llocs s’ha aixecat l’alerta de tenir precaució davant el desconeixement de les afectacions i es tenen en compte les zones blanques, doncs, demanem que aquí perquè no”.

Segons ens confirma Sells, no han tingut cap contacte directe amb Vodafone. Sí que han sabut coses a través de fonts municipals. En aquest sentit, explica que l’Ajuntament ja els va proposar una sèrie d’alternatives, que sí complien amb les característiques que demanava l’Ampa. Tot i així, Vodafone va rebutjar totes les propostes a l’inici d’aquest curs escolar. Va ser aleshores quan van recuperar la pressió política: “Hi ha molta gent angoixada al municipi. Torrelles és un poble que tothom es coneix i quan ens veuen ens pregunten. Hi ha una mica d’incendi social; de preocupació”.

Conegut el nou suport per part del Govern de la Generalitat, Sells confia que es pugui solucionar la problemàtica, quan al desembre farà, pràcticament, un any des que es va instal·lar la infraestructura.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios