www.elllobregat.com
La 8ª Assemblea Comarcal d’Iniciativa posa la primera pedra de la confluència d’esquerres a l’àmbit local i a Catalunya
Ampliar

La 8ª Assemblea Comarcal d’Iniciativa posa la primera pedra de la confluència d’esquerres a l’àmbit local i a Catalunya

martes 25 de octubre de 2016, 17:04h

“L’Assemblea del Baix Llobregat ha de servir perquè el Baix sigui l’avantguarda de la confluència a Catalunya, per història de lluita, energia, capacitat i organització”

A les darreres eleccions municipals -molt precipitades després de l’èxit de Podem a les europees- no va donar temps. Però si van ser la prova de la necessitat d’aplegar a tota o gran part de l’esquerra més enllà del PSC, per esdevenir un veritable actor hegemònic al territori. Tot i el difícil repte que suposa, aquest cap de setmana, tal i com va avançar El Llobregat, Iniciativa per Catalunya del Baix Llobregat ha sembrat la primera llavor per portar a l’àmbit local del territori una confluència de partits d’esquerres a les eleccions municipals de 2019.

Ho ha fet a la seva 8a Assemblea Comarcal celebrada a la seu de CCOO del Baix Llobregat, que va comptar amb uns 200 delegats i altres persones convidades pel partit. La reunió de les bases ecosocialistes de la comarca, doncs, va aprovar una resolució que reafirma l’aposta decidida per la confluència al Baix, tal i com recull el document: “Cal un procés de confluència entre els diversos actors polítics i socials. Aquest nou espai s’ha de fer des de la base, amb mecanismes de radicalitat democràtica, amb expressions a nivell local que siguin capaces de cridar a tots els homes i dones que vulguin participar d’aquest procés en totes les ciutats i pobles de Catalunya”.

En aquest sentit, la reescollida cordinadora comarcal i alcaldessa de Castelldefels, Candela López, que liderarà el partit juntament amb Jordi Gil, regidor de Sant Vicenç dels Horts i conseller comarcal d’Educació, ha posat d’exemple la seva ciutat on l’acord entre quatre formacions va donar l’alcaldia a les esquerres: “No tan sols és necessari, sinó que és possible. I ara, gràcies a un projecte de confluència, de suma, d’unitat, tenim un govern d’esquerres a la ciutat, que posa a la gent al capdavant de les seves polítiques, que aposta pels serveis públics i de qualitat i que propicia la participació de la gent i la lluita contra el canvi climàtic”, ha expressat.

D’altra banda, segons s’ha recollit al document aprovat, aquest aposta per la confluència vol servir de camí per l’estratègia no només al Baix, sinó a tota Catalunya, on es sabut que es treballa per un nou partit que abraci a les esquerres i liderat per Ada Colau, actual alcaldessa de Barcelona i presidenta de l’Àrea Metropolitana: “Es donen totes les condicions per tal que aquest procés s’iniciï de manera immediata. [...]ICV Baix Llobregat s’emplaça, doncs, a articular a nivell local totes les energies per fer possible el nou espai polític. L’Assemblea del Baix Llobregat ha de servir perquè el Baix sigui l’avantguarda de la confluència a Catalunya, per història de lluita, energia, capacitat i organització”.

La reunió comarcal va ratificar, també, el nou tàndem que liderarà el partit i que confirma el fi d’una etapa pel regidor cornellanenc, Arnau Funes, actualment, diputat i portaveu d’Entesa a la Diputació de Barcelona. A més, l’Assemblea va signar resolucions en relació a la mobilitat al territori, a propostes urbanístiques com el Pla Caufec d’Esplugues o l’ocupació juvenil.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios