www.elllobregat.com
Eva Martínez, alcaldessa de Vallirana i diputada socialista al Parlament
Ampliar
Eva Martínez, alcaldessa de Vallirana i diputada socialista al Parlament (Foto: PSC )

La Generalitat demanarà al Govern de l’Estat el Metro del Delta

jueves 17 de noviembre de 2016, 17:27h

El Parlament aprova una proposta socialista per exigir a l'administració central les infraestructures pendents a la zona Delta del territori

La mobilitat de la zona Delta continua sent una assignatura pendent tot i la posada en funcionament de la L9 del Metro. Hi ha pendents, de fet, tota una sèrie de mesures que pengen de Foment i que continuen aturades. En aquest sentit, el Parlament de Catalunya ha aprovat avui que la Generalitat reiteri al Govern de l’Estat aquesta necessitat de recuperar la tramitació de l’execució del Metro del Delta, projecte interromput a l’any 2006 i reconfigurat com a una nova línia de Rodalies que connecta Cornellà i Castelldefels.

La proposta, del grup socialista, ha estat defensada per la seva diputada Eva Martínez, alcaldessa de Vallirana, que considera que aquest projecte té com a objectiu “una comarca més cohesionada i millor comunicada”, una lluita històrica del territori.

Pel que fa la resta de infraestructures pendents, la proposta demana, primer, la redacció d’un nou projecte per a la transformació de la carretera C-245, entre Castelldefels i Cornellà, en un vial dotat d’un carril bici i carril bus i bicicleta, més segur i que millori el temps de recorregut i que solucionaria la perillosa rotonda de la Parellada de Sant Boi; i, segon, reclama la millora de la línia de Rodalies C.2 R-2 Sud. A més, la proposta insta a Foment a impulsar la futura R3, incloent un tram a Viladecans amb dues estacions al municipi. “Espero que el suport del Parlament faciliti les inversions necessàries a Viladecans”, ha dit l’alcalde de la ciutat, Carles Ruiz, que no oblida l’altre gran objectiu: “La nostra prioritat és l’increment de freqüències i la reforma de l’estació per tal de millorar el transport públic de Viladecans”.

Per acabar, la proposta demana que la L9 del metro arribi també a la zona d’equipaments de l’aeroport que es troba al terme municipal de Viladecans.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios