www.elllobregat.com
Sant Boi escull la Fira de la Puríssima per millorar la seva imatge turística
Ampliar

Sant Boi escull la Fira de la Puríssima per millorar la seva imatge turística

lunes 21 de noviembre de 2016, 17:01h

La ciutat prepara un Pla Turístic Local per impulsar la ciutat com a destinació turística | El FiraFòrum ha estat protagonitzat per José Antonio Donaire, professor de la Facultat de Turisme de la UdG

La Fira de la Puríssima no és una festa qualsevol per Sant Boi. Dels seus orígens estrictament agrícoles ha evolucionat a un autèntic punt de trobada de la ciutat on la seva indústria i el seu comerç tenen també un paper destacat, sense oblidar que la ciutat manté 850 hectàrees de Parc Agrari. Tant és així que la Fira representa un impacte econòmic per Sant Boi de 5,5 milions d’euros, gràcies a les més de 250.000 persones que van participar l’any passat. Visitants, òbviament, no només de Sant Boi.

En aquest sentit, l’Ajuntament ha encetat el Pla Turístic Local per la ciutat, on la Fira de la Puríssima tindrà un paper central. Així es desprèn del FiraFòrum celebrat avui al Teatre Cal Ninyo, protagonitzat pel Doctor Jose Antonio Donaire, professor de la Facultat de Turisme de la UdG, que ha ofert la conferència ‘Esdeveniments, marca de ciutat’. Segons l’expert, la Fira de la Puríssima pot ser perfectament l’argument central per crear una marca turística de Sant Boi i que, d’aquesta manera, es pugui atraure a major nombre de turistes.

Fonamentalment per tres motius: per la seva tradició –“Hi ha poques coses que durin 70 anys; som una societat que valora el que dura”-; per la seva autenticitat –“Abans només volíem anar als llocs turístics; ara no ens conformem amb l’aparador, volem anar darrera i conèixer a la seva gent”; i, tercer, pel seu caràcter col·lectiu –“Hi ha molta gent que participa per motius comercials, però, també, hi ha molta que ho fa de manera desinteressada per la seva militància a la seva ciutat”. En aquest sentit, de fet, l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, ha parlat del compromís de les entitats de la ciutat i del seu “santboinisme” que permet convertir la Fira en aquest motor de desenvolupament econòmic.

Segons Donaire, l’any 2030 hi haurà 3.500 milions de turistes a tot el món. En aquest context, “tothom lluita per posar la marca de la seva ciutat a la ment de la tothom. Hi ha molts llocs, doncs, que estan lluitan entre sí per ser memorables; per ser recordats”.

Cal, per tant, aquesta marca per projectar Sant Boi a l’exterior, que es definirà pròximament en aquest Pla Turístic Local. El document haurà de respondre a preguntes com ‘Què és Sant Boi?’; ‘Què volem ser?’ i ‘Què pensa la gent de Sant Boi?’ Preguntes bàsiques, però fonamentals en aquest nou objectiu que es proposa la ciutat.

La Puríssima ja té cartell

En el marc del FiraFòrum, Sant Boi ha presentat el nou cartell de la Fira de la Puríssima 2016, que ha anat a càrrec de l’il·lustrador Conrad Roset. El cartell compta amb el rostre mig tapat d’una dona, que reflecteix la importància de la figura femenina en l’obra de l’artista. Deixa veure només la punta del nas i els llavis, mentre que la part superior de la cara queda amagada per tot un munt de flors de carxofa i un gran exemplar de Martí Pescador, ambdós elements vius de Sant Boi i del Delta.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios