www.elllobregat.com
L'intens temporal es concentra a l'àmbit metropolità
Ampliar

L'intens temporal es concentra a l'àmbit metropolità

Informació de serveis de Protecció Civil

miércoles 23 de noviembre de 2016, 19:11h
El telèfon d’emergències 112 ha rebut fins ara 326 trucades per la pluja i el vent, sobretot a l’Anoia, Baix Llobregat i Vallès Occidental

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté en ALERTA el Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya (Inuncat), per les incidències que està provocant la pluja intensa, acompanyada de tempesta, calamarsa i fort vent, a molts punts del país. Les pluges han entrat pel sud-oest de Catalunya i han avançat amb intensitat cap al nord-est afectant bona part del territori.

Alguns rius, rieres i torrents de les zones afectades per les intenses pluges comencen a baixar molt plens, com són els rius Ondara i Sió a la Segarra i Urgell. S’ha demanat tancar els accessos a les lleres i s’ha avisat a la població propera. Protecció Civil del Consell Comarcal de la Segarra, en coordinació amb la Generalitat, està a càrrec de les actuacions a la comarca i específicament el tancament d’accessos a les lleres dels rius. Fa pocs minuts, el riu Sió a l'alçada de Tarroja de Segarra ha desbordat en alguns punts.

Amb el pas de les hores hi pot haver risc de desbordament localment en alguns rius o rieres sobretot al prelitoral, amb la qual cosa Protecció Civil recomana molta precaució, allunyar-se de rius i rieres, no aparcar-hi el vehicle, i no travessar-les ni a peu ni amb el vehicle. No intenteu retirar el vehicle estacionat prop de rieres o subterranis en el moment de la pluja si s’estan produint acumulacions d’aigua.

Les pluges també han provocat el despreniments de pedres a la calçada en diverses vies com la C-12 a Àger; C-14 a Solivella; T-362 a Bot; AP-2 a Vinaixa, i la TV-7002 a Vimbodí.

A causa de la caiguda d’un llamp a la catenària, s’ha hagut de tallar la circulació de trens entre Montroig del Camp i Vandellòs fins a les 18 hores. Renfe ha gestionat servei alternatiu per carretera per cobrir el tram entre Hospitalet de l’Infant i Cambrils. També ha estat interrompuda fins als volts de les 18 hores la circulació entre La Molina i Puigcerdà per la caiguda d'un arbre a les vies.

El telèfon d’emergències 112 ha rebut un total de 326 trucades a causa de les tempestes i el fort vent. La majoria de trucades han estat a l’Anoia (61), Vallès Occidental (53), Baix Llobregat (40), Barcelonès (29) i Garraf i Vallès Oriental (22).

De les trucades rebudes al 112, s’han derivat als Bombers de la Generalitat (des de les 14.00h i fins les 18.00 hores), 173 avisos relacionats amb les tempestes, la majoria per atendre problemes relacionats amb el vent (retirar arbres o branques caigudes a la via pública, sanejar façanes o netejar calçades, i per retirar elements vulnerables del cas urbà, entre altres). Les comarques on s’han concentrat més nombre d’actuacions han estat a l’Anoia (34 avisos), Baix Llobregat (26 avisos), Vallès Occidental (37 avisos).

Per regions d’emergències: Regió d’Emergències Metropolitana Sud: 80; Regió d’Emergències Metropolitana Nord: 62; Regió d’Emergències de Lleida: 16; Regió d’Emergències centre: 7; Regió d’Emergències de les Terres de l’Ebre: 3; Regió d’Emergències de Tarragona: 3; Regió d’Emergències de Girona: 2

A més, cal destacar que els Bombers de la Generalitat estant fent rutes preventives al llarg dels riu Sió i Ondara per supervisar el seu cabal.

L’Ajuntament de Barcelona manté activat el Pla d’emergència per mal estat de la mar en fase d’alerta, i els Bombers de Barcelona no han hagut d’atendre cap servei important a la ciutat.

El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que la situació viària per la pluja i la calamarsa està provocant els següents problemes:

- C-32 entre Sant Pere de Ribes i Sant Boi del Llobregat: es demana precaució per pluja i visibilitat reduïda.

- AP-7 entre Vilafranca del Penedès i Mollet del Vallès: es demana precaució per pluja i també per les restes de la calamarsada, visibilitat reduïda.

- TV-3022 El Perelló: està totalment tallada en aquests moments per l’accident que ha tingut un camió que ha fet la tisora per la pluja. Es treballa en aquests moments per retirar-lo.

- N-141f tallada a les Oluges (Segarra) per la pluja

Com a conseqüència de la pluja intensa a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), cap a les 16.45 h l’SCT ha decidit reduir la velocitat a la C-32 sud, B-23, C-31 sud (els trams de 120km/h passen a 100km/h i els trams de 100km/h modificats a 80km/h). Cal recordar que aquesta és una zona habilitada amb velocitat variable.

L’SCT recorda que en cas de pluja i calamarsa cal extremar les precaucions, reduir la velocitat, augmentar la distància de seguretat... ja que la calçada està molla i augmentar el perill d’accident. Per això us emplacem a que consulteu la situació viària al perfil de Twitter de l’SCT @transit i també a la nostra web.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios