www.elllobregat.com
Gavà preveu una inversió de 23 milions d’euros per l’actual mandat
Ampliar

Gavà preveu una inversió de 23 milions d’euros per l’actual mandat

jueves 01 de diciembre de 2016, 18:57h

Una tercera part d’aquesta quantitat anirà destinada a la reforma urbana i millora de la C-245

Les inversions són un dels blocs importants d’un mandat amb els que qualsevol govern aprofita per treure pit, sovint, amb grans promeses i propostes vinculades a nous equipaments o projectes. Moltes vegades, també val a dir, de dubtosa necessitat. Amb una estratègia menys ambiciosa, però, segurament, més encertada, que parteix de millorar els actius que té la ciutat i no fer altres de nous, com dèiem, que no siguin necessaris, l’Ajuntament de Gavà ha presentat el Pla d’Inversions 2016-2019 amb el que es fixa les principals actuacions en el que queda de mandat.

Un Pla que estima un total de 23.440.000 euros, dels quals més de la meitat seran de l’ens local (12.365.000 euros). D’aquest total, que compta amb el suport de les administracions supramunicipals, una tercera part (8.560.000 euros) aniran destinats a la reforma urbana i millora de la mobilitat de la C-245; un acord que parteix de la reivindicació que Gavà, Castelldefels, Viladecans i Sant Boi van fer conjuntament per millorar la mobilitat del Delta.

Mentre la variant d’aquesta via continua paralitzada per Foment, en paral·lel, aquests ajuntaments van tancar la remodelació i reurbanització de la via amb la Generalitat de Catalunya i l’Àrea Metropolitana de Barcelona. El projecte inclou un nou carril bici i un carril segregat de bus continu entre Castelldefels i Cornellà. “És important impulsar un model de mobilitat sostenible, avançant cap a una ciutat més respectuosa amb el medi ambient a través de la implementació de sistemes de transport més sostenibles i alternatius, cosa que requereix inversions en la millora de les infraestructures viàries”, ha dit l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez.

En aquest sentit, Sánchez ha assegurat que aquesta inversió no soluciona les necessitats de la zona Delta en mobilitat i ha donat suport a l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, per resoldre la paràlisi de les obres de la C-245. En tot cas, ha assegurat que l’obra pot tirar endavant independentment de l’Estat espanyol. Ara es troba en fase de redacció del projecte.

Innovació a la Unió de Cooperadors

Pel que fa l’Economia i l’Ocupació, el segon dels cinc blocs del Pla, Gavà invertirà un total de 2.295.000 euros per incentivar l’economia local. Destaca en aquest àmbit la recuperació de l’edifici de la Unió de Cooperadors que, amb 1,37 milions d’euros, es vol redefinir l’espai com a centre de referència per a la innovació econòmica. En tot cas, s’iniciarà un procés participatiu per concretar els usos del tradicional edifici. A més, l’Ajuntament té prevista una inversió de 50.000 euros per habilitar un nou espai d’atenció a persones a l’atur.

L’altra gran aposta d’aquest àmbit està relacionada amb el Parc Empresarial Gavà, que comptarà amb quasi un milió d’euros per modernitzar i actualitzar els polígons industrials a les noves necessitats.

A punt la tercera edició del Junts Fem Barri

La transparència i la participació ha estat un element característic de l’alcaldia de Raquel Sánchez. De fet, el Pla d’Inversions compta amb un bloc específic amb una partida estimada de 2.180.000 euros: “Si estem parlant d’aquest model compartit de ciutat i volem que els joves especialment s’incorporin a aquests mecanismes de participació, ho hem de posar fàcil”, ha dit.

Doncs bé, en aquest marc, l’àmbit de millora de l’Espai Públic comptarà amb 3,5 milions d’euros per encetar nombroses actuacions de millorar. El més interessant és que aquestes millores parteixen del procés participatiu anomenat Junts Fem Barri, que va camí de celebrar la tercera edició, prevista per l’any 2018.

D’aquesta manera, segons el Pla, Gavà finalitzarà les tres actuacions pendents de la primera convocatòria (arranjament i enjardinament de la illeta d’entrada a la Sentiu; renovació del paviment a l’Av. De l’Eramprunyà entre els carrers de Begues i de Sant Martí; i la supressió de barreres arquitectòniques a Mas Sellarès i voltants), les escollides a la segona edició del procés, que sumen quasi una vintena d’actuacions; i les que surtin del tercer Junts Fem Barri.

Per acabar, Gavà invertirà més de quatre milions en els seus equipaments, tant educatius, esportius, socials i culturals. En aquest sentit, destaca el cobriment de la pista de l’escola Marcel·lí Moragas, que comptarà amb una inversió de 1,75 milions d’euros. “L’ús intensiu d’aquests equipaments reclama, després d’una capacitat inversora més retinguda, posar els equipaments al dia. Això segur que motivarà un millor ús d’aquestes instal·lacions”, ha dit l’alcaldessa, que valorava la millora en accessibilitat i seguretat en tots els equipaments.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios