www.elllobregat.com
El Prat celebra la 43a edició de la Fira Avícola
Ampliar

El Prat celebra la 43a edició de la Fira Avícola

viernes 16 de diciembre de 2016, 10:36h

La festa pratenca col·laborarà per primera vegada amb la Fira del Gall de Vilafranca

Són els dos únics animals vius que a l’Estat espanyol disposen del segell europeu de qualitat IGP (Indicació Geogràfica Protegida): el pollastre Raça Prat i el Gall Negre del Penedès. Si el primer és característic pel seu plomatge ros viu que el fa brillar, el segon predomina pel seu color negre. Però tots dos tenen dues coses en comú: les seves potes blaves i la seva qualitat.

Per posar en valor ambdues races, El Prat celebra aquest cap de setmana la 43a edició de la Fira Avícola Raça Prat on també estarà representat, per primera vegada, el Gall Negre del Penedès, que també organitza la seva fira homòloga en el mateix cap de setmana a Vilafranca.

D’aquesta manera, el recinte de Cal Gana es tornarà a omplir per exhibir els millors productes dels criadors i pagesos de El Prat on, òbviament, hi haurà dos protagonistes especials: el mencionat pollastre i la carxofa Prat. De fet, l’edició d’enguany presenta diferents novetats a la tradicional mostra avícola, agrícola i ramadera que serà novament renovada (l’any passat va experimentar canvis importants en l’exposició) amb una vocació més didàctica.

En aquest sentit, la Fira posarà l’accent en la qualitat gastronòmica dels productes de proximitat amb el consolidat nou espai gastronòmic, convertit en un nou epicentre d’activitat al recinte firal. Organitzat per l’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT), el pavelló –de 600 metres quadrats i terrassa exterior coberta- tornarà a fer gala de la cuina local amb el Fira Tapa de Pota Blava i Carxofa Prat, on es podrà degustar 30 tapes de bars i restaurants de la ciutat. Com a novetat d’enguany, Sant Boi també estarà representada com a ciutat convidada.

A més, l’AGT celebrarà una edició especial del seu ‘showcooking’ per escollir la Millor Tapa Gastronòmica de la ruta QuintoTapa, donat que s’impulsarà el Memorial Mey Hofman, desapareguda cuinera que va formar part del jurat de l’any passat. D’altra banda, 18 restaurants de la ciutat oferiran menús especials amb el pollastre Pota Blava com a protagonista.

Més enllà de la mostra avícola, El Prat celebra també la seva 29ª Mostra Comercial i la 14ª Mostra d’entitats que converteixen Cal Gana en el millor aparador del comerç local i del teixit associatiu de la ciutat. De fet, hi ha programades una cinquantena d’activitat en diferents espais per mostrar el que durant l’any fan moltes d’elles. Tota aquesta oferta es complementa amb les tradicionals paradetes d’artesania.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios