www.elllobregat.com
Núria Marín agafa el relleu a la presidència del Comitè Executiu del Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona
Ampliar

Núria Marín agafa el relleu a la presidència del Comitè Executiu del Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona

martes 20 de diciembre de 2016, 09:36h

L’alcaldessa de L’Hospitalet substitueix al seu homòleg de Viladecans, Carles Ruiz, que passa a ser secretari de l’associació

El Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona, associació constituïda a l’any 1997 per afavorir el desenvolupament industrial a la ciutat comtal i la seva àrea metropolitana, ha celebrat el seu XXI Consell General en el qual s’ha ratificat el canvi de presidència i altres càrrecs. D’aquesta manera, l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, agafa el relleu del fins ara president de l’entitat, Carles Ruiz, alcalde de Viladecans, que passarà a ser secretari de l’associació després de vuit anys en el càrrec.

Marín ha qualificat la Regió Metropolitana de Barcelona com “una de les zones industrials més importants d’Europa que, a més, concentra la major part de la població resident a Catalunya”. En aquest sentit, doncs, l’alcaldessa de la segona ciutat de Catalunya s’ha compromès “a continuar treballant per potenciar la xarxa, refermant els nostres lligams i la nostra feina per aconseguir que aquest territori sigui més competitiu”. Un objectiu que passa, d’entrada, segons va exposar Marín, per una xarxa de transport públic eficient i sostenible, per l’execució del Pla de Rodalies i per la reconversió de la xarxa en un metro regional.

Pel que fa els membres del Consell General, el regidor d’Empresa i Turisme de l’Ajuntament de Barcelona, Agustí Colom, ha estat nomenat com a nou president del Consell, agafant el relleu de Sònia Recasens. A més, l’òrgan ha nomenat a dos dels seus presidents: Rosa Fiol, de la patronal hospitalenca AEBALL i representant de Foment, i José Luis Moure, de CCOO.

D’altra banda, a punt de complir vint anys com a entitat, el Pacte Industrial amplia la seva força amb l’adhesió del Consell Comarcal del Maresme com a soci ordinari i la col·laboració de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) i Node Garraf – Agència de desenvolupament econòmic del Garraf.

L’acte va cloure amb la ponència ‘L’economia del futur a les ciutats’ del Dr. Boyd Cohen, director adjunt de Recerca d’EADA Business Scholl i professor associat de la Universitat de Vic. Amb la seva exposició, Cohen ha defensat el paper dels governs locals per afavorir un entorn d’innovació idoni per tal que els emprenedors locals prosperin. Els laboratoris de fabricació o ‘fab labs’ o els espais de coworkings són alguns dels exemples de les eines que es poden desenvolupar des del punt de vista local i retenir el talent als territoris. A més, Cohen ha posat en valor la riquesa i els actius de la regió metropolitana de Barcelona i la seva xarxa de ciutats. Cal, en tot cas, comptar amb una estratègia compartida i coordinada per que tots els municipis, petits i mitjans també, col·labori en la interconnexió d’activitats i recursos atractius dels emprenedors urbans.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(1)

+
0 comentarios