www.elllobregat.com

Tanquem el 2016 de la pobresa energètica, la repressió i el pacte PP-PSOE

Por Vidal Aragonés
miércoles 04 de enero de 2017, 22:57h
Aquest 2016 ha estat l’any marcat per la pobresa energètica, en què les elèctriques han prioritzat el benefici a la vida; per la repressió, en què els Mossos han entregat a l’Audiència Nacional persones que no havien fet res més que exercir la llibertat d’expressió; i per un PSOE que ha preferit entregar-se a Rajoy a formar un govern progressista.

El 2016 ha estat l’any en què el Tribunal Constitucional ha tombat part de la llei 24/2015, per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge, i en què les elèctriques han evidenciat la seva voluntat de posar els beneficis econòmics per davant, fins i tot, de les vides humanes. L’any en què hem estat les candidatures de ruptura, com la nostra, les que des de l’oposició i amb treball voluntari hem atès casos que els ajuntaments, incomplint la llei, han desoït.

Ha estat també l’any en què persones com el Roger Santacana, l’Aitor Blanc, la Nora Miralles, el Jordi Alminyana, l’Ivan Altimira o el Joan Coma han estat detinguts pels Mossos i entregats a l’Audiència Nacional per expressar la seva opinió vers institucions com la monarquia o per optar per la desobediència davant de les lleis injustes. Això hauria de ser un dret de primer ordre en qualsevol societat democràtica, però a l’estat espanyol governat pel PP amb la complicitat de Junts pel Sí ens veiem en l’obligació de desobeir per poder-lo exercir.

També ha estat l’any en què, quan hi havia l’oportunitat d’un govern de canvi en clau progressista, el PSOE ha optat per visibilitzar el seu perfil neoliberal, deixar enrere qualsevol dubte sobre si és un partit d’esquerres i pactar amb el PP i Ciudadanos. En la línia de les polítiques de dretes que el PSC ve practicant en bona part dels ajuntaments de la nostra comarca. Davant de tot això, us desitgem un any 2017 ple d’encerts però, sobretot, de lluita. I especialment, atenent a l’agenda del proper mes, un 2017 del NO a un pressupostos autonomistes plantejats pel govern de la Generalitat que no responen a les necessitats ni del Baix Llobregat ni del poble treballador. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (3)    No(0)

+
0 comentarios