www.elllobregat.com

El PSC prohibeix el debat sobre PDU Gran Via i Pla Caufec

Por Vidal Aragonés
miércoles 01 de febrero de 2017, 21:53h
Al passat mes de gener, el grup municipal de Cornellà en Comú-Crida per Cornellà presentàvem una moció de rebuig als processos especulatius al Baix Llobregat.

Per una banda, la moció plantejava no construir als terrenys fora de la ciutat ja consolidada i, només en els casos en què fos estrictament necessari, construir en els espais buits a l’interior de la ciutat equipaments i habitatges de lloguer social.

Per l’altra banda, el que proposàvem era mostrar el rebuig de l’Ajuntament a dos processos especulatius que es duran a terme a la comarca, el PDU Gran Via (a l’Hospitalet) i el Pla Caufec-Porta BCN (a Esplugues). Més enllà d’expressar la nostra solidaritat amb les ciutats veïnes, es tracta d’una clara resposta a dos projectes que incidiran de manera molt negativa sobre el comerç cornellanenc i sobre la destrucció del territori compartit que són el Delta del Llobregat i Collserola.

El PSC de Balmón, però, prefereix no sentir-ne a parlar. En la seva línia autoritària, continua fent una lectura restrictiva del reglament municipal i, per quart cop, impedeix el debat deixant una moció fora de l’ordre del dia del Ple. Abans, ja s’havia negat a parlar dels ajuntaments investigats per l’Audiència Nacional i el dret a decidir, d’exigir la llibertat immediata i incondicional del pres polític Alfon o de donar suport a la campanya antirrepressiva Som 27 i més.

En una societat democràtica hem de poder parlar de tots els temes que ens afecten com a ciutadania, i no només sobre el que li interessa a l’alcalde o a un partit. Per això, no ens quedem de braços plegats.

Però tenim molt clar que els drets i les lluites es guanyen al carrer. I per molt que el debat democràtic sigui foragitat dels ajuntaments, seguirem mobilitzant-nos i lluitant des del carrer contra l’especulació, contra la destrucció del territori i contra les imposicions consumistes que ofeguen el petit comerç. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (3)    No(0)

+
0 comentarios