www.elllobregat.com
Els municipis metropolitans de la segona corona tarifària, més a prop de ser Zona 1

Els municipis metropolitans de la segona corona tarifària, més a prop de ser Zona 1

La congelació de les tarifes del transport públic per aquest any ha estat, en general, ben rebuda; però no ha estat suficient per evitar una reivindicació que ja suma molts anys amb major o menor mesura: la incorporació dels municipis metropolitans de la segona corona tarifària a la Zona 1.

Aquests pobles i ciutats de la Zona 2 van presentar un manifest conjunt a l’atenció d’Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport, que ha agafat el guant amb una primera reunió amb els representants locals per abordar aquest objectiu: que tots els divuit municipis metropolitans de la segona corona metropolitana passin a formar part de la Zona 1. Segons fonts oficials de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, ha estat una primera trobada que entenen amb molta precaució i cautela, però amb la voluntat d’aconseguir tancar un acord: “Ho volem aconseguir”, ens expressen.

Trobar una estratègia comuna
En aquest sentit, la reunió ha treballat al voltat de tres eixos: la incorporació en la zona tarifària 1 d’aquests municipis; la millora del servei; i l’incentiu de les tarifes socials. A partir d’aquí, els ajuntaments hauran de valorar, en els pròxims tres mesos, aquesta possibilitat donat que s’estima que caldrà una inversió d’uns 40 milions d’euros. La intenció és trobar una estratègia i un acord comú, però, evidentment, això podria ser difícil tenint en compte que les necessitats i els recursos dels diferents municipis són diferents. De fet, aquesta inversió podria tenir, fins i tot, una afectació en els coeficients de l’IBI, que podria incorporar un recàrrec, en la línia de les grans ciutats de la Zona 1, que paguen un impost per gaudir d’aquestes tarifes més econòmiques.

12 de 18 municipis són del Baix
Com a mínim, s’ha obert el debat que a ciutats com Molins de Rei, una de les més actives en reivindicar l’entrada a la Zona 1, ja han confirmat que es dirà que sí a aquesta proposta que han definit com a “seriosa, realista i factible”. Segons el seu alcalde, Joan Ramon Casals, “per primera vegada hem vist números i terminis realistes per entrar a la Zona 1 a curt termini. Segurament a Molins anem vàries passes per endavant respecte a altres municipis, perquè ja hem fet el debat polític i ciutadà sobre el tema; i per aquest motiu ja hem donat el nostre vist i plau. És important que els altres 17 també s’hi adhereixin.

Aquests són, del Baix Llobregat, Begues, Cervelló, Corbera, El Papiol, La Palma, Molins, Palleja, Sant Andreu de la Barca, Sant Climent de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló, Sant Vicenç dels Horts i Torrelles del Llobregat; i de la resta de comarques metropolitanes, Badia del Vallès, Barbera del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola, Ripollet i Sant Cugat. En total, 18 municipis que, segons les previsions, podien entrar a formar part de la Zona 1 el pròxim 01 de gener de 2018. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(1)

+
1 comentarios