www.elllobregat.com
El transport públic, a tocar dels mil milions de viatges
Ampliar

El transport públic, a tocar dels mil milions de viatges

La xarxa de transport públic de l’ATM (Autoritat del Tranport Metropolità) ha sumat, aquest 2016, un nou rècord en l’ús dels diferents operadors, que deixen les xifres a punt d’arribar als mil milions de viatges anuals.

Si l’any passat ja es va superar el rècord de 2008 (934 milions de viatges) amb 938,9 viatges, enguany, s’ha tornat a disparar la xifra fins els 954,6 milions de viatges, el que representa un increment de l’1,7%.

Es consolida, així, la tendència creixent que dura des del segon semestre de 2013, quan es va registrar un mínim per sota dels 900 milions. Tot i així, segons el vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB, Antoni Poveda, el sistema de transport té encara molt recorregut per créixer: “Un cop més el transport públic metropolità demostra que té moltes possibilitats per créixer i per contribuir a la millorar de la qualitat de l’aire”. Ara bé, perquè això sigui possible, segons ha dit, cal una llei estatal de finançament del transport públic “que ha de permetre estabilitzar les aportacions de l’Estat, per al desenvolupament social i econòmic, i millorar serveis col·lectius per reduir la contaminació generada pel trànsit privat”.

Segons les dades anuals de l’ATM, el creixement es dóna de manera generalitzada a tots els transports públics, amb excepció de la xarxa de Metro, que perd 3,5 milions de viatges. Tot i això, encara és –i amb diferència- el transport favorit pels usuaris que registren un total de 381,5 milions de viatges.

Per la seva part, destaca l’increment dels busos de TMB que guanyen 8,1 milions de viatges i s’apropa als 200 milions en total (195,9). III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios