www.elllobregat.com
Sant Feliu de Llobregat, primera capital del bàsquet femení
Ampliar

Sant Feliu de Llobregat, primera capital del bàsquet femení

lunes 06 de febrero de 2017, 19:29h

La Federació Catalana de Basquetbol enceta aquesta iniciativa amb Sant Feliu en reconeixement als 90 anys del seu club més emblemàtic: el CB Santfeliuenc

Sant Feliu de Llobregat no només serà, enguany, la capital administrativa del Baix Llobregat sinó també la capital esportiva del bàsquet femení de Catalunya. La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) ha donat avui, en un acte institucional a la sala Àustria de Palau Falguera, el tret de sortida a aquesta nova iniciativa anomenada ‘Capitalitat del Bàsquet Femení’, que comptarà amb Sant Feliu com a primera ciutat protagonista.

D’aquesta manera, la Federació ha volgut reconèixer el paper de la ciutat pel bàsquet femení coincidint amb el 90è aniversari del club més emblemàtic: el CB Santfeliuenc. De fet, el club i amb ell la ciutat són referents del bàsquet a tot l’Estat i prova d’això és que es tracta d’un dels quatre clubs amb més pedrera de Catalunya. “Estic molt content de presentar aquesta primera capitalitat del bàsquet femení a Sant Feliu de Llobregat”, ha dit el president de la FDBQ, Joan Fa. “L’esport és transversal, que uneix a la gent i que permet fer moltes coses en comú”.

Sant Feliu acollirà, doncs, tot un any d’activitats esportives amb la dona i el bàsquet com a protagonistes fonamentals que es concretaran amb la final a 4 del Campionat Catalunya Júnior Femení Preferent (29 i 30 d’abril); la final a 4 de la Copa Catalunya Femenina (13 i 14 de maig); un 3x3 escolar al mes de setembre –acte central a nivell local-; una taula rodona amb veteranes i entrenadores a l’octubre; una primera trobada del Programa de Detecció i Perfeccionament de la Federació al novembre; el partit de seleccions catalanes cadets o infantils femenines; a més dels ‘Divertijocs’ del Pavelló Joan Carles Navarro i moltes altres activitats escolars.

Així, la ciutat baixllobregatina canvia de terç després de ser durant el 2016 la capital de l’handbol català, el que demostra, segons ha dit l’alcalde de Sant Feliu, Jordi San José, que “ens agradar molt estar al costat dels nostres clubs. I ho fem en el seu dia a dia amb la gestió dels equipaments i la difusió de l’esport; però, també, amb grans esdeveniments”.

En aquest cas concret del bàsquet, però, no és una notícia menor donat que el pròxim any 2018 Espanya serà seu del Mundial de Bàsquet Femení. En aquest sentit, tot i la fortalesa creixent del bàsquet femení, l’acte ha servit per reclamar una major presència de la dona no només com a jugadores sinó, també, com a entrenadores o directores tècniques; qüestió que afecta aquest esport tot i ser el segon de Catalunya en nombre de llicències.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios