www.elllobregat.com
El tancament de La Model convertirà Brians 1, a Sant Esteve Sesrovires, en el nou centre de preventius de referència
Ampliar

El tancament de La Model convertirà Brians 1, a Sant Esteve Sesrovires, en el nou centre de preventius de referència

lunes 20 de febrero de 2017, 17:49h

El Govern tanca definitivament la presó més antiga de Catalunya, que deixarà de rebre nous reclusos d’aquí a 15 dies | Brians 1 inicia, en paral·lel, el buidatge dels actuals interns per esdevenir, a partir del 7 de març, la destinació dels interns pendents de judici o sentència

La històrica presó de La Model, la més antiga de Catalunya, tanca definitivament. Així ho ha anunciat avui el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya que ha posat data a la clausura del centre penitenciari. Ho fa independentment de la construcció del nou centre que estava previst a la Zona Franca i que, de moment, no es farà efectiu. Sigui com sigui, els preventius de La Model aniran a parar al Baix Llobregat.

Brians 1 serà, a partir del 7 de març, el nou centre de preventius de referència. Segons el nou calendari, d’aquí a 15 dies, La Model deixarà de rebre nous ingressos i iniciarà el seu procés de buidatge fins a finals de juny, quan està previst que surti el darrer reclús. En paral·lel, la presó ubicada a Sant Esteve Sesrovires, Brians 1, començarà a rebre els nous preventius pendents de judici o de sentència de tota la demarcació de Barcelona.

Abans, s’ha de reordenar els actuals presos de Brians 1 i 2 cap a altres centres penitenciaris, procés que es realitzarà tenint en compte l’arrelament territorial dels penats. Les destinacions d’aquests interns poden ser, fonamentalment, els centres de Mas d’Enric; ponent; Lledoners; i Quatre Camins. Un segon moviment de presos consistirà en el trasllat de Brians 1 a Brians 2, de tal manera que el primer dels dos centres penitenciaris de Sant Esteve quedi totalment lliure per rebre els nous preventius i els de La Model.

D’altra banda, a La Model hi ha també 127 interns en tercer grau, que van només a dormir. Aquests es traslladaran al Centre Obert 2 de Barcelona a partir del 20 d’abril.

Acabada la reordenació de presos, es calcula que l’augment més important de la població penitenciària serà, primer, a Mas d’Enric, que incorporarà 449 presos; i, segon, Brians 2, amb 221 persones més. Per la seva part, Brians 1 disminuirà inicialment la seva població actual de 1.094 a 1022, un 71,7% de la seva capacitat total (1.426).

Per la seva part, això comportarà un reforç de les plantilles de funcionaris i interns. No hi haurà acomiadaments i, per tant, els treballadors de La Model seran reubicats a la resta de centres. Pel que fa els dos de Sant Esteve, Brians 1 i Brians 2 sumaran 50 i 55 empleats nous, respectivament.

El tancament de La Model convertirà Brians 1, a Sant Esteve Sesrovires, en el nou centre de preventius de referència
Ampliar
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios