www.elllobregat.com
Dues persones ferides i la mort d'un dels cavalls obliga a suspendre els Tres Tombs de Torrelles
Ampliar

Dues persones ferides i la mort d'un dels cavalls obliga a suspendre els Tres Tombs de Torrelles

lunes 27 de marzo de 2017, 10:17h

Veïns de Torrelles demanen l’abolició de les festivitats amb animals després de la mort del cavall, que carregava a cinc persones

Dues persones han resultat ferides lleus, aquest cap de setmana, durant la celebració dels Tres Tombs de Torrelles de Llobregat. Una senyora, de fet, s’ha trencat un braç i un genoll, precisament, en un dels altres moments per oblidar de la festa, que ha estat, per tot, suspesa. Un cavall ha mort –exhaust- a causa d’un infart, quan carregava a cinc persones a la vegada en el seu carro i, com dèiem, per la complexa orografia de Torrelles.

Però no només això. Precisament pel bloqueig del centre del municipi, l’ambulància ha tingut problemes per accedir i poder atendre als diferents ferits, a més, de les incòmodes escenes que ha deixat la retirada del cos del cavall que va acabar rodant per la pendent quan una excavadora l’intentava aixecar. Altre cavall, de fet, durant un dels ‘tombs’ va caure i també va rodolar alguns metres,provocant una luxació a altra persona.

Per tot, una campanya ciutadana a través de la plataforma online ‘Change.org’ ha demanat l’abolició de totes les festivitats amb animals de Torrelles de Llobregat, entre elles, òbviament, els Tres Tombs, en la seva edició més accidentada. En només un dia ha aconseguit quasi 1.400 signatures.

Com és sabut, aquesta tradicional festa catalana té com a objectiu recordar l’ofici de l’antic traginer o carreter. Per fer-ho, el ritus principal consisteix en donar tres voltes pel poble amb cavalls, carros i altres animals de tir. Es celebra a moltes ciutats del Baix Llobregat i de Catalunya amb total normalitat. Ara bé, en aquest cas, no s’ha tingut en compte el còctel que representa l’orografia del terreny, el calorós dia que va fer, així com l’excessiu nombre de persones que pugen als carros en aquestes condicions.

NOTÍCIA ACTUALITZADA

L’Ajuntament de Torrelles conclou, a partir de l’informe veterinari, que l’animal no va morir per sobreesforç

Després dels fets ocorreguts durant la jornada d’ahir, a la celebració dels Tres Tombs de Torrelles, l’Ajuntament de la vila ha emès un comunicat amb el que descarta que l’animal hagi mort a causa del sobreesforç i per sobrecarrega. El consistori ha arribat a aquesta conclusió a partir de l’informe veterinari. En aquest sentit, segons ha publicat la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, la causa hauria estat un aneurisma.

Segons fonts municipals, l’euga era propietat de l’hípica Can Clapés de Santa Perpètua de la Mogoda i “estava ben tractada i cuidada, amb totes les vacunes administrades”. En el moment de la mort, portava cinc persones al carro, tres d’elles menors d’edat.

De la mateixa manera, l’Ajuntament de Torrelles lamenta en el comunitat les dues persones ferides. Pel que fa la campanya ciutadana, en aquests moments porta quasi 3.000 signatures.

Dues persones ferides i la mort d'un dels cavalls obliga a suspendre els Tres Tombs de Torrelles
Ampliar
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (6)    No(1)

Foro asociado a esta noticia:

 • Els Tres Tombs de Torrelles es suspenen per la caiguda de tres persones dels carros i la mort d'un dels cavalls

  Últimos comentarios de los lectores (7)

  901 | Aurea - 28/03/2017 @ 14:18:04 (GMT+1)
  ABUSADORS JA PROU POBRES ANIMALS TREBALLANT DE SOL A SOL....JA PRO DE TORTURAR ANIMALS INDEFENSOS!!!
  900 | Ximena - 28/03/2017 @ 08:52:46 (GMT+1)
  Indignant
  898 | Julià - 27/03/2017 @ 18:30:42 (GMT+1)
  Home, Pubill Arnau, que els cuideu moltíssim per a que no se us morin perquè són un mes de la família, sona extrany de debò. Crec que no t'atreveixes a dir que si se us moren, el negoci se'n ressenteix ressenteix. De la mateixa forma, si un d'ells no rendís el necessari i no pogués treballar, sent de la família, no se l'enviaria a l'escorxador per uns quants euros mes, tal com assenyales al teu comentari.
  -
  No ens enganyem, l'ús d'animals és un negoci per a l'ésser humà, una manera de guanyar-se'n la vida, en la que l'animal no hi té res a dir, fer ni decidir. Qualsevol interès que pugui tenir l'animal serà sempre supeditat a la rendabilitat del negoci.
  897 | Pubill arnau - 27/03/2017 @ 17:08:10 (GMT+1)
  Esteu molt equivocats amb la gent que gaudim dels cavalls els cavalls an de sortir i treballar es quan ells disfrutan tambe .si aquestos cavalls no fes hin festes serien tots al matadero perque no es poden mantenir cada cavall de cost surt de manteniment sobre els doscents euros . Si reament no ens estimesim nosaltres els animals no els tindriem .si realment no ens estimesim els animals no sacrificariem els caps de setmana dies festius i vacançes . Si realment nos estimesim els animals no tindriem els telefonos presonals dels veterinaris per poder trucarlos quan n'hia un que te un colic i s'ha de estar tota la nit fen costat al animal i possan un ciri a sant antoni perque no s'ens mori perque en definitiva en son un mes de casa. I no hos explico lo que pujan aquestes factures. No amb puk allargar mes perque he d'ansr a fer les cuadres a perque tambe les netegem tambe cagan i pixen . Si hos estimeu els animals animalistes no els conduiu al escorxador sisplu . Ja voldrieu que tots els vostres companys cuideisin tan be als seus companys com nosaltres cuidem els nostres cavalls graces per llegir aquestes cuatre ratlles . Els dek esl nostres cavalls
  896 | sara - 27/03/2017 @ 16:44:09 (GMT+1)
  Prou de maltractamemt i explotació animal! Tradició? Aixó no és propi d'aquest segle!
  895 | Ana esteban - 27/03/2017 @ 12:39:35 (GMT+1)
  Indignante....que paren ya con el maltrato animal.Ya Basta de tanta crueldad
  894 | Patricia - 27/03/2017 @ 12:31:25 (GMT+1)
  Repugnante

 • Normas de uso

  Esta es la opinión de los internautas, no de El Llobregat

  No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes.

  La dirección de email solicitada en ningún caso será utilizada con fines comerciales.

  Tu dirección de email no será publicada.

  Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

  Portada | | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
  Comunicación Metrobcn, S.L. :: Redacció: Raurich, 62 (08830) Sant Boi de Llobregat
  Contacto